50 Yildir Tuvalleri Renklendiriyor

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde yasayan 69 yasindaki Davut Karademir, 50 yil önce çikolata kutusuna yaptigi resimle basladigi ressamlikta 100’e yakin eser üretti.

50 Yildir Tuvalleri Renklendiriyor
Gökçebey’de yasayan 69 yasindaki Davut Karademir, 25 yil önce hobi olarak resim yapmaya basladi.

Nisanli oldugu dönemde esinin "Sen çok güzel resim yaparim diyordun. Evinde hiç resim yok" demesiyle ressamliga basladi.

Çikolata kutusuna resim yaparak basladigi serüveninde 100’e yakin eser üreten Karademir, ürettigi eserlerin bazilarini satti bazilarini da hediye etti. Hobi olarak basladigi ressamlikta yasadiklarini anlatan Davut Karademir, "Çocukluk yasindan beri böyle çizimleri severdim. Lisede kendimi daha çok gelistirdim. Yapa yapa eserleri ürettim. 40-50 yildir hobi olarak ressamlik yapiyorum. Küçük çizimler yaparak, dogada gezerken çevreyi görüyorum. Aklimdan geçiyor resme dökebilmek. Bu hevesle bu meslege basladim. En ilginç eserim ise esimle nisanliydik. Bana ’Resim yapiyorum diyordun, evinde hiç resim göremiyorum’ deyince bu resmi yaptim. Böyle bir saat içerisinde resmi tamamladim. Resmi yaparken hatta elektrikler kesilmisti, mum isiginda bu eseri yapmistim. Ben bunu ömrüm izin verdigi müddetçe hiç birakmayacagim. Çok seviyorum. Son profesyonel sekilde yapmaya baslayisim en az 30-40 sene oluyor. Kimilerini sattim. Kimilerini hediye verdim. Ayni zamanda kitap okumayi, spor yapmayi da çok severim. Zaten bu resimlerin çogu da yürüyüs yaparken çektigim fotograflarla ortaya çikiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA