Yer Fistigi Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Çukurova’nin verimli topraklarinda bu yil hasadina baslanan yer fistigi için çiftçilerin tarlalarda mesaisi sürüyor. Geçen yil kilosu 8 TL olan yer fistiginin bu yil 35 TL’ye çikmasi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Yer Fistigi Üreticinin Yüzünü Güldürdü
Adana’nin Kozan ilçesine bagli Kayhan Mahallesi’nde bereketli Çukurova topraklarina yer fistigi eken üreticilerin yüzü rekolte ve fiyati ile güldü. Tarlada çiftçilerin hasat mesaisi sürerken, bölgedeki vatandaslar da basaklama yaparak çerezlik fistiklarini topluyor.

Bu yil 100 dönüm araziye Halisbey Masal çesidi yer fistigi ekimi yapan çiftçi Ömer Türk, yerli tohumun dönümde 100 kilogram daha fazla ürün vermesi ile rekoltenin yükseldigini belirtti.

Türk, bu yil ekim alanlarinin da kisitli oldugunu ifade ederek, “50-55 ton rekolte bekliyoruz. Bu sezon güzeldi. Yerli tohum ektik. Amerikan çesitlerine dönümde 100 kilo fark atiyor. Yerli bir tohum olan Halisbey Masal tohumu ile rekoltemiz de yüksek oldu. Ekim alani az oldugu için fiyatlar her seneye oranla üçe katladi. Geçen sene harmanda 8 TL’ydi bu yil 35 TL. Endüstriye de girdigi için yer fistigi her alanda kullaniyor. Bu yil insallah emegimizin karsiligi alacagiz. Ürün ve verim çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA