Merak Ugruna Elektrikli Araciyla Isviçre'den Yola Çikti, Türkiye'de 81 Ili Geziyor

Elektrikli araçla Türkiye’nin gezilip gezilemeyecegini merak ederek Türkiye’ye gelen Halide Studer, gezecegi 40’inci il olarak Erzurum’a geldi. Erzurum’da yasayan Elektrikli Araç Uzmani Muhammet Durmus’un davetiyle gelen Studer, Isviçre’de yasayan arkadaslarina elektrikli araçla Türkiye’nin gezilebildigini kanitlamak istiyor.

Merak Ugruna Elektrikli Araciyla Isviçre'den Yola Çikti, Türkiye'de 81 Ili Geziyor
Isviçre’de yasayan Halide Studer, Türkiye’nin elektrikli araçla gezilip gezilemeyecegini merak ettigi için araciyla Türkiye’yi gezme karari aldi. Daha sonra Erzurum’da yasayan Elektrikli Araç Uzmani Muhammet Durmus’un daveti üzerine kendi elektrikli araci ile Türkiye’ye geldi. Edirne’den baslayarak ülkeyi gezmeye baslayan Studer, 40’inci gezecegi il olarak Erzurum’a geldi. Studer, daha önce 76 ülke gezdigini belirtirken, Türkiye kadar güzel bir yer görmedigini ifade etti.

Öte yandan, Isviçre’deki arkadaslarina Türkiye’nin elektrikli araçla gezilebildigini de kanitlamak isteyen Studer, ülkenin tüm illerinde elektrikli aracini sarj edebildigini söyledi.



“Türkiye’nin her yerini elektrikli araçla gezmek mümkün”

Türkiye’nin elektrikli araçla gezilebilecegini Isviçreli arkadaslarina kanitlamak için Türkiye’yi elektrikli araciyla gezmeye basladigini belirten Studer, “Buraya Isviçre’den geldim. Isviçre’de yasiyorum ve su anda Türkiye’de tatildeyim. Gezmeyi çok seviyorum ve 76 ülke gezdim. Su anda buraya geldigim elektrikli aracimla da 18 ülke gezdim. Türkiye’yi gezmem için oglum beni yönlendirdi. Bir de kendi memleketin olan Türkiye’yi gez dediler. Bununla beraber merak ettigim için de bu geziye çikma karari aldim. Bir elektrikli araçla Türkiye gezilebilir mi diye merak ettim. Hem kendi merakimdan hem de Isviçre’de elektrikli araç kullanan arkadaslarima gezilebilecegini kanitlamak için geziye çiktim. Isviçre’den çok takipçim oldugu için her gün görsünler diye sosyal medya hesabimdan da paylasim yapiyorum. Hem Türkiye’nin çok güzel oldugunu hem de Türkiye’de elektrikli aracin sarj edilebildigini göstermek, Türkiye’de bunu yapmak mümkün” dedi.



“Erzurum, Türkiye’de gezdigim 40’inci il oldu”

Türkiye’nin her yerini gezecegini ve su an da gezdigi 40’inci il olarak Erzurum’da oldugunu söyleyen Studer, “Uygulamalar var ve bu uygulamalarin yönlendirmesi ile çok

kolay bir sekilde sarj noktalarini bulabiliyorum. Aracin menzili 560 kilometre ama hava sartlarina göre degisiyor. En kötü ihtimal ile 450 kilometre sorunsuz sekilde gidebiliyorum. Erzurum, Türkiye’de gezdigim 40’inci il oldu. Gezimde bayagi ilerledim; yarisi bitti, yarisi kaldi diyebilirim. Türkiye’nin her yerini gezmek benim için çok önemli; hiçbir yeri atlamadan her yeri gezecegim. Türkiye gezimde çok güzel seyler yasadim ama benim dikkatimi çeken 15-25 yas grubu arasi gençler oldu. Burada gençler çok bilgili ve bilinçliler. Her seyi merak ediyorlar. Ben de onlari aracimla tur attirarak gezdiriyorum. Erzurum’u sicak buldum ayni sekilde insanlari da çok sicak. Gerçekten dogu insani çok sicakkanli ve her durumda yardimci oluyorlar” diye konustu.



“76 ülke gezdim, Türkiye kadar güzel ülke görmedim”

Muhammet Durmus’un daveti üzerine buraya geldigini de ifade eden Studer, “Burada Muhammet diye bir arkadasim var, bana çok yardimci oldu. Cag kebabi yedim ve çok begendim. Yarin Bayburt, Gümüshane’yi gezecegim. Daha sonra Erzincan’a gidecegim. 76 ülke gezdim ve gerçekten Türkiye kadar güzel bir ülke daha görmedim. Muhammet bana gezdigim bölgelerde çok yardimci oldu. Zaten buraya onun daveti ile geldim” seklinde konustu.



“Önemli olan Dogu Anadolu’nun elektrikli araçla gezilebildigini görmek”

Türkiye’nin ve Dogu Anadolu’nun elektrikli araçla yurt disindan gelinerek gezilebilecegini kaydeden Durmus ise, “Dogu Anadolu Bölgesi’ni elektrikli araçla gezen ilk kisi benim. Halide Hanim’i da sosyal medya üzerinden takip ediyordum. Elektrikli araç ile gezdigi yerleri görüyordum. Onu Türkiye’ye davet ettim. Gezisinde ona öncülük etmek istedim ve o da bizi kirmadi buraya, Erzurum’a kadar geldi. Türkiye’nin batisinda elektrikli araçla hiçbir sorun yasanmadigi biliniyor. Dogu Anadolu’da elektrikli araçla gezilebildigini görmek ve farkindalik olusturmak benim amacimdi. Halide Hanim elektrikli araçlar üzerinde çok bilgili bir insan, zaten kendisi de elektrikli araç sürüs egitmeni olarak tecrübeye sahip durumda. Bu benim hayalimdi, yurt disindan elektrikli araçla Erzurum’a getirip Erzurum’u ona tanitmakti” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA