Karabük'te Yil Içerisinde 61 Proje Hayata Geçirilecek

Karabük Il Genel Meclisi Ekim ayi toplantilarinin birinci birlesimi, Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen baskanliginda gerçeklestirildi.

Karabük'te Yil Içerisinde 61 Proje Hayata Geçirilecek
Il Özel Idaresi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantida konusan Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen yapilan yatirimlarla ilgili olarak “Öncelikle ilk isimiz araç parkimizi yenilemek oldu. Suan itibariyle 171 aracimizla bölgemizin en büyük makine sahibiyiz. Diger bir husus ise asfalt plentine ihtiyacimiz vardi. Daha önce ihale etmek suretiyle asfalti satin aliyorduk. Bölgenin en yüksek kapasiteli asfalt plentini kurduk.2019 yilindan itibaren 400 bin tonun üzerinde üretim gerçeklestirdik. Asfalt plentimizin kurulmasiyla birlikte malzeme ihtiyacimiz artti. KÖYDES ödeneklerinin büyük bir bölümünü malzeme aliminda kullaniyorduk. Bizde köylerimizde daha fazla hizmet yapabilmek adina Cumayani tas ocaginda sabit konkasörü kurmus olduk ve asfalt plentimizi suanda oradan besliyoruz. Iki ayda toplamda 80 bin tonun üzerinde malzeme üretimi gerçeklestirildi.

Buda önemli bir basaridir. Bu yil içinde malzeme alimina verecegimiz miktar 20 milyon TL’nin üzerindeydi. Biz bu ödenegin tamamini TÜPRAS ve BITÜM alimina aktardik. Buda kirsalda yasayan vatandaslara daha fazla hizmet anlamini tasimaktadir. Ayrica ilçelerimizde bulunan 2 adet seyyar konkasör ile son 7 yilda 1 buçuk milyonun üzerinde malzeme üretimi gerçeklestirildi” ifadelerini kullandi.

17 yilda KÖYDES projeleri çerçevesinde 274 milyon 865 bin TL ödenegin Karabük’e tahsis edildigi kaydeden Sözen, “Bu ödeneklerle 770 adet yol, 736 adet içme suyu, 36 adet sulama ve 18 adet kanalizasyon projesi olmak üzere toplamda bin 562 adet proje gerçeklestirdik. Bu yil içerisinde de pes pese ödenekler ilimize tahsis edildi. Birinci dilim KÖYDES ödenegi 29 milyon 900 bin TL daha sonra ise buna ek olarak 21 milyon 463 bin TL ve 15 milyon TL ödenek geldi. Ayrica daha önceki beyanlarimizda borçlanma dahil tüm imkanlari seferber edecegimizi söylemistik.30 milyon TL kadarda borçlanma gerçeklestirdik. Böylece 98 milyon 763 bin TL ödenekle yola çiktik” dedi.

Sözen 2022 yili içerisinde 24’ü yol, 36’si içme suyu ve 1’i sulama projesi olmak üzere toplamda 61 projeyi hayata geçireceklerini söyledi

Yil içerisinde 161.8 BSK sicak asfaltin köy yollarina serilecegini anlatan Sözen, “Geçen yila göre bu sene yapacagimiz asfalt miktarindaki artis yüzde 60 oranindadir. Suan itibariyle 35 bin ton BSK üretimi ile 46 kilometre asfalti köy yollarimiza serdik. Toplamda sezon sonuna kadar 132 bin Ton BSK üretimi gerçeklestirecegiz. Mevcut asfaltlarimizin muhafazasi içinde yama çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Yenice, Eflani ve Eskipazar ilçelerimizde tamamlandi. Suan itibariyle Ovacik ve Safranbolu ilçemizde yama çalismalarimiz devam ediyor. Sezon sonuna kadar ilçelerimizde bin 200 ton yama programi uygulayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Sözen, tarimsal sulama ile ilgili Merkez Kahyalar Köyü Pirinçlik Mahallesinde hayata geçirilecek olan proje için 113 bin 479 TL ödenek ayrildigini ve projenin yüzde 70 oraninda bitmis durumda oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA