Gazsiz Kalan Avrupa Bu Tablolarla Isinacak

SIVAS – Sivasli girisimci tarafindan gelistirilen isi yayan mermer tablolar, Dogalgaz sikintisi yasayan Avrupa ülkelerinden yogun talep görüyor.

Gazsiz Kalan Avrupa Bu Tablolarla Isinacak
Sivas’in Sarkisla Ilçesi Polatpasa köyünde yasayan Köksal Çetin, mermer taslarindan yaptigi isitici tablolarla dikkat çekiyor. Çetin, 30 sene Almanya’da insaat ve isitma sektöründe çalismasinin ardindan köyüne dönerek evinin bir kismini atölyeye çevirdi. Bu atölyede mermer kullanarak sicaklik yayan tablolar yapmaya basladi.

Çetin, elektrikli isitici yerlestirdigi mermerlerin yüzeyini yine renkli mermer parçalari ile sanat eserine dönüstürmeyi basardi. Mermer parçalari ile islenmis motifler tasiyan tablolar 40 derece isi yayiyor. Elektrik rezidansi ile isinan mermer uzun süre isiyi muhafaza ettigi için hem isidan hem de elektrik sarfiyatindan tasarruf sagliyor. Yüzde 50’ye yakin tasarruf sagladigi ileri sürülen tablolar özellikle Rusya’nin uyguladigi ambargo nedeniyle önümüzdeki kis mevsimini dogalgaz olmadan geçirmesi beklenen Avrupa ülkelerinden yogun talep görüyor.

7 Senede gelistirdi

Çetin, yaptigi ürün için 7 sene emek ve ugras verdigini söyleyerek, “Ben insan sagligini olumsuz yönde etkilemeyecek, 2-3 milimlik mermer taslariyla tabloya benzer isiticilar yapiyorum. Kenarlarinda led isiklar kullaniyorum. Altinda ki tepsisini Bursa’da yaptiriyorum. Içerisine rezistans kullanarak bunlari üretiyorum. Bizim yasli insanlarimiz banyolarda dustan sonra ya da abdest alirken ayaklarini fayanslara koyduklari için üsüyüp hasta olabiliyorlar. Bu isitici ayaklarini sicak tutmalari için banyolarda kullanilabiliyor. Duvara asma aparatlariyla duvara asilip oda isitmalari içinde kullanilabiliyor. 40 dereceye kadar isiniyor. Insan sagligini bozmaz, su geçirmez ve elektrik çarpmaz” seklinde konustu.



Avrupa ülkelerinden yogun talep var

Çetin, Avrupa ülkelerinden yogun talep aldigini ifade ederek, “Daha önce ben 30 yil Almanya’da insaat sektöründe çalistim. Insattan sonra fayans ve isitma isi yaptim. En sonunda memleketime gideyim köyüme gidip bir is yeri kurayim diye düsündüm. Bana hayal gibi geliyor ama 80 ülkeye ihraç etme kapasitemiz var. Genelde Almanya ve Avrupa ülkelerine 380 Euro’ya ihraç ediyoruz. Yurt içine satmak içinde ek bir is yeri kurup isçi alip üretimi genisletecegiz. Ileride ki hedeflerim insallah is yerimi büyütüp bir atölyede 40 kisiye istihdam saglamak ve kendi halkimla üretim yapmak istiyorum” ifadelini kullandi.
Kaynak: İHA