Bursa'dan 11 Bin Ögrenciye Kirtasiye Destegi

Insani Yardim Vakfi Bursa Subesi tarafindan hazirlanan 11 bin adet okul çantasi ve kirtasiye seti Hatay’in Yayladagi ilçesindeki ve Suriye’deki ögrencilere dagitildi.

Bursa'dan 11 Bin Ögrenciye Kirtasiye Destegi
Yeni egitim yilinin baslamasiyla Hatay’in Yayladagi ilçesinde ve Suriye içerisindeki okullarda ögrenim gören ögrencilerin ihtiyaçlarinin giderilmesi için bir yardim organizasyonu gerçeklestirildi.

Bursa’daki hayirseverlerin katkilariyla hazirlanan 11 bin adet okul çantasi ve kirtasiye seti Suriye’nin Idlib ili kirsali ve Hatay’in Yayladagi ilçesindeki ögrencilere dagitildi.

Içerisinde defter, kalem, silgi, cetvel takimi ve boyama kalemi gibi kirtasiye malzemelerinin bulundugu setler ve okul çantalarini alan ögrenciler mutlu oldu.

Suriye Çalismalari Egitim Koordinatörü Sebahattin Aydin, yaptigi açiklamada, desteklerinden ötürü Bursa Subesi ve bagisçilarina tesekkür etti.

Ögrencilerin aldiklari hediyelerle mutlu olduklarini belirten Aydin, "Yillardir savasin sürdügü bu cografyada egitime yönelik olarak yapilan her çalisma büyük önem ifade ediyor. Suriye’deki birçok aile maddi imkansizliklar nedeniyle çocuklarina kirtasiye malzemesi alamiyor. Bu nedenle Bursa’dan gönderilen bu çanta ve kirtasiye malzemeleri çocuklarimizin çok önemli bir ihtiyacini gidermis oldu" diye konustu.

Sebahattin Aydin, Insani Yardim Vakfi’nin Suriye içerisindeki egitim çalismalarina devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA