Türkeli'de Cumhuriyet'in 99. Yili Coskusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99’uncu yil dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Türkeli ilçesinde coskuyla kutlandi.

Türkeli'de Cumhuriyet'in 99. Yili Coskusu
Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilen kutlama programi, Türkeli Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz ile Türkeli Belediye Baskani Veysel Sahin’in kutlamaya katilanlari selamlamasiyla basladi.

Cumhuriyet Bayrami kutlama mesajlarinin okunmasinin ardindan Türkeli Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, günün anlam ve önemini belirten konusma yapti.

Cumhuriyetin, bin yillik devlet geleneginin 99 yillik yeni yönetim sisteminin adi oldugunu ifade eden Kaymakam Yilmaz, “Cumhuriyet, Osmanli’dan aldigimiz istiyakla ‘insani yasat ki devlet yasasin’ sisteminin adidir. Yakin zamanda yasadigimiz pandemide eger bir doktorun yüzünde maske izi çikmissa ve saglikçilarimiz herhangi bir vatandasimiza bir derman verebiliyorsa o gün hastanede bir kez daha ilan edilmistir Cumhuriyet. Cumhuriyet; birinin degil, Türk Milletinin tamaminin kazanimidir. Cumhuriyet, ‘aga’, ‘pasa’ ve ‘bey’ tanimini ortadan kaldirarak, hak edene hakkini teslim etmektir. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaslari olmak üzere, bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, sükran ve rahmetle aniyorum. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Kutlamalarda halk oyunlari ekibi ve sporcular gösteri yapti, ögrenciler siir okudu. Tören alanindaki çocuklar da ellerindeki Türk bayraklarini sallayarak bayram coskusunu yasadi.

Cumhuriyet Meydanindaki kutlama, kortej esligindeki geçis töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA