Bitlis Valisi Çagatay Açiklamasi 'Bitlis Artik Terörün Konusulmadigi Dönemleri Yasiyor'

Bitlis Valisi Oktay Çagatay, “Bitlis artik terörün konusulmadigi dönemleri yasiyor. Çok sükür bölgemizde tamamen huzur hakim” dedi.

Bitlis Valisi Çagatay Açiklamasi 'Bitlis Artik Terörün Konusulmadigi Dönemleri Yasiyor'
Bitlis’te saglanan huzur ortami ve hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgesi ile (OSB) kentteki issizlik orani büyük ölçüde azaldi. Bu çerçevede 2018 yilinda tekstil atölyelerinde çalisan isçi sayisi bin 400 iken bu yil itibari ile bu sayi 8 bin 500 civarinda oldu. Tekstil sektöründe 2023 yilsonuna kadar 15 bin 2024 yil sonuna kadar ise 20 bin kisinin çalisacagi hedefleniyor. Bitlis nüfusunun yüzde 62’sinin genç nüfus olmasi hasebiyle bunu gören yatirimcilar bölgeye teveccüh gösteriyorlar. Konuyla ilgili IHA’ya açiklamalarda bulunan Bitlis Valisi Oktay Çagatay, “Devletimizin göstermis oldugu kararli ve dirayetli durus sayesinde bölgemizde artik terörler ilgili bir hassasiyet hissedilmiyor. Buda özellikle yatirimcilarin bölgemize olan hevesini ve istahini arttirdi. Sahip oldugumuz en büyük zenginlik genç nüfusumuz. 350 binlik nüfusumuzun yüzde 62’si 0-30 yas arasi. Bunu gören yatirimcilar bölgeye teveccüh gösterdiler. Bizde kendilerine yardimci olduk arsa tahsislerini yaptik Organize Sanayi Bölgemizden (OSB) gerekince dükkan kiraladik. Çok sayida fabrikayi artik çalisir hale getirdik. 2018 yilinda bölgemizde tekstil isletmelerinde çalisan sayisi bin 400 iken, bugün itibari ile tekstil is yerlerinde çalisan sayisi 8 bin 500’ü buldu. Devam eden yatirimlar ve tamamlanacak isletmelerle beraber önümüzdeki yilsonunda kadar rakamin 15 bin civarinda. 2024 yilsonuna kadar 20 bin civarinda tekstil istihdami temin etmis olacagiz" dedi.

Fabrikalarin birçogunda genç insanlarin çalistigini ifade eden Vali Çagatay, "Özellikle büyük sehirlerde yatirimcilarin çogu genç isçi bulmakta zorlaniyor. Bizde kendilerine buradaki genç nüfusun artilarini anlatiyoruz. Kendileri de bize yatirimlari için basvuruda bulunuyorlar. Bizde onlara yardimci oluyoruz. Geçtigimiz yillarda Türkiye ortalamasinin çok üzerinde olan issizlik oranimiz Türkiye ortalamasi seviyesine kadar gerilemis durumda. Umudumuz odur ki önümüzdeki günlerde biz Türkiye ortalamasinin altindaki bir issizlik oranina kadar indirmis olacagiz” diye konustu.

Tekstilci isveren Emirhan Uludil ise "Iki yil gibi kisa bir sürede böyle bir OSB’nin olusumu hem inanilmaz hem de müthis bir sey oldu. Yaklasik 9 yildir Bitlis’teyiz. Kent merkezi ve ilçelerinde yaklasik 50 tane tekstil atölyesi bulunmakta. Testilin Bitlis geneline faydalari gerçekten de muhtesem oldu. Issizlik bir nebzede olsa giderildi. Hatta daha büyük fabrikalarin yapilmasi ile beraber önümüzdeki yil itibari ile daha da yükselecek ve daha da issizlik azalacak. Tekstil atölyelerinde yaklasik 10 Bin kisi çalisiyor. Iki yil içinde böyle bir OSB’nin de olusumu hem inanilmaz hem de müthis bir sey oldu. Çok güzel oldu çok güzel katkilari oldu. Büyük isverenler bu organizeyi ve tekstilleri görünce vizyonlari açildi ve bu memlekete bakis açilari degisti” diye konustu.

Kaynak: İHA