Yüksekova Sis Altinda

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini gösteren yogun sis, hayati olumsuz yönde etkiledi.

Yüksekova Sis Altinda
Günlerdir etkili olan soguk hava ve aralikli yagislarin ardindan ilçede sabah saatlerinde yogun sis etkili oldu. Trafigi olumsuz etkileyen sis güzel görüntüler olustururken, bazi vatandaslar ise cep telefonuyla o ani fotografladi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Güneydogu Anadolu ile Osmaniye, Kahramanmaras, Hatay, Bartin, Karabük, Kastamonu, Ordu, Giresun, Malatya, Elazig, Bitlis, Van, Sirnak ve Hakkari çevreleri ile Trabzon’un bati ilçelerinin yagmur ve saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin edildigi belirtildi. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’da yer yer sis ve pus olayi beklendigi bildirilmisti.

Yüksekova’da kis mevsiminin kendini tam gösterdigini ifade eden Hasim Han, “Günlerdir Yüksekova’da hava baya sogudu. Artik kis zamani. Geçtigimiz günlerde zaten kar yagisi olmustu, su an daglar karlar altindadir. Bugün sabah saatlerinde ise gitmek üzereyken Yüksekova merkezinde yogun sis hakimdi. Artik kar havasi var” dedi.

Kaynak: İHA