Van'da Okuma Yazma Kurslarina Yogun Ilgi

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Süphan Gençlik Merkezinde açilan okuma yazma kurslarina vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Van'da Okuma Yazma Kurslarina Yogun Ilgi
Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri, hayatin her alaninda vatandasin yasamini kolaylastirmak için birçok kurs ve etkinlikle çalismalarini araliksiz sürdürmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gençlere sunulan birçok proje ve faaliyetlere katilimlari için çocuklariyla birlikte gençlik merkezine gelen vatandaslar, Süphan Gençlik Merkezi tarafindan kisa süre önce açilan okuma yazma kurslarina katilarak okuma yazma ögrenmenin mutlulugunu yasiyorlar.

Okuma seferberligi ile birlikte Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet yürüten gençlik merkezleri tarafindan bugüne kadar 3 gençlik merkezinden toplamda 321 kisi okuma yazma ögrenerek yasamini yeniden sekillendirdi.

Açiklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, dinimizin ilk emrinin "Oku" oldugunu ve müdürlük olarak egitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Müdürlügümüze bagli 9 gençlik merkezimizde birçok proje ve birçok farkli bransta kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise okuma yazma kursu. Özellikle bayanlarimizin okumayi ögrenip yazabilmelerini çok istiyoruz. Onlarin yasadigi sikintilari biliyoruz ve elimizden gelen destegi vermeye çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA