Uganda Cumhuriyeti Çevre Ve Sehircilik Bakanligi Yetkilileri Elazig'da

Uganda Cumhuriyeti hükümeti devlet büyükleri, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin vizyon projeleri arasinda yer alan Cografi Bilgi Sistemleri Projesi hakkinda bilgi almak üzere Elazig’a geldi.

Uganda Cumhuriyeti Çevre Ve Sehircilik Bakanligi Yetkilileri Elazig'da
Elazig Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügü tarafindan agirlanan Uganda Cumhuriyeti Altyapi Gelistirme Müdürlügü Sehir Fiziksel Planlama Uzmani Kayom Wilson, Uganda Cumhuriyeti Maliye Planlama ve Ekonomik Kalkinma Bakanligi Kidemli Ekonomisti Moses Ssanko, Uganda Cumhuriyeti Ulusal Planlama Otoritesi Kentsel Gelistirme Komisyon Üyesi George Wiliam Bwanga ve Uganda Kentsel Yönetimler Dernegi Genel Sekreteri Alfert Ogwang Ogwang ilk olarak Elazig Belediyesi’ni ziyaret etti. Elazig Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügünde yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Ugandali heyet daha sonra Elazig Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine geçerek Cografi Bilgi Sistemleri projesi ile ilgili sunumu dinledi.

Rüstempasa Mahallesi ve Asri Mezarlikta saha çalismalarini yerinde inceleyen heyet daha sonra Harput’ta Elazig Belediyesi tarafindan yapilan ve yapimi devam eden projeler basta olmak üzere Harput’un tarihi yerlerini gezdi. Uganda heyeti, son olarak Harput Musiki Müzesi’nde Kürsübasi programina katilarak doyasiya eglendi.

"Elazig’i rol model almalari onur ve gurur verici bir olay"

Elazig Belediyesi Bilgi Islem Müdürü Murat Ergen, Elazig Belediyesinin çok kiymetli konuklarinin oldugunu belirterek, “Aziz sehrimiz Elazig’a Uganda Cumhuriyeti Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkilileri geldiler. Elazig Belediyesi, bilindigi üzere yaklasik 1 yildir Akilli Kent Uygulamalari üzerinde ciddi bir çalisma yapiyor. Yapilan bu çalisma ile sehrimizin daha yasanilabilir daha müreffeh bir sehir olmasini insanlarin daha kolay bilgilere ulasabilmesini hedefliyoruz. Bu minvalde Uganda Cumhuriyeti Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkilileri sehrimize gelerek Elazig’da yaptigimiz Akilli Kent Uygulamalari hakkinda bilgi almak ve kendi ülkelerinde uygulamak için bir ziyaret gerçeklestirdiler. Afrika ülkesi olan Uganda Cumhuriyetinin burada Elazig’i rol model alarak kendi bünyesinde bu tür çalismalari yapmak istemesi Elazig’imiz için onur ve gurur verici bir olay. Bu minvalde de bizler sehrimize bu hizmetleri kazandiran, bu yolu açan ve bu yolu destekleyen Belediye Baskanimiz Sahin Serifogullari’na tesekkür ediyorum. Uganda’dan ziyaretimize gelen konuklarimiza da hos geldiniz diyorum” diye konustu.



Uganda heyetinden Baskan Serifogullari’na tebrik

Uganda Cumhuriyeti Altyapi Gelistirme Müdürlügü Sehir Fiziksel Planlama Uzmani Kayom Wilson ise Elazig Belediyesini örnek belediye seçtiklerini ifade ederek, “Bizleri Elazig’a davet ettiginiz için çok tesekkür ederiz. Uganda Cumhuriyeti Çevre ve Sehircilik Bakanliginin bir delegasyonu olarak burada bulunmaktayiz. Çevre ve Sehircilik Bakanimizin da burada bulunmasi gerekiyordu fakat bir sebepten dolayi burada olamadi. Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’ni böyle güzel bir proje yaptiklari için tebrik ediyorum. Burada aldigimiz bilgilerle ayni projeyi Uganda’da da yapmayi planliyoruz. Ayrica hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanina hem de Uganda Cumhuriyeti Cumhurbaskanina Türkiye ile rahat gidis-gelis saglamamiza izin verdigi için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA