Tutuklanan TTB Baskani Fincanci'nin Ifadesi Ortaya Çikti Açiklamasi 'Canli Baglanti Için Arayan Kisiyi Tanimiyordum'

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Türk Tabipleri Birligi (TTB) Baskani Sebnem Korur Fincanci ifadesinde, "Canli baglanti için arayan kisiyi tanimiyordum. Yine söz konusu yayin kurulusunun PKK silahli terör örgütünün irtibatli ve geçmis haberlerini, yayinlarini bilmiyorum" dedi.

Istanbul’da gözaltina alinarak Ankara’ya getirilen TTB Baskani Sebnem Korur Fincanci, ’terör örgütü propagandasi yapmak’ suçundan çikarildigi Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimligince tutuklanarak Sincan Kapali Kadin Cezaevi’ne gönderildi. Ifadesinde söz konusu yayin organinin PKK silahli örgütüyle bir irtibati olup olmadigini bilmedigini söyleyen Fincanci, "Söz konusu haber kanalinin PKK silahli terör örgütüyle bir irtibati olup olmadigini hekim olarak bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da. Almanya’da Roza Lüksemburg Vakfi’nin ’Cezaevi ve Insan Haklari’ konulu bir konferansinda nerenin vatandasi oldugunu bilmedigim, o ortamda tanistigim bir meslektasim içinde bulundugum hekim arkadaslarima bir video gösterdi. Bizler bu videoyu izleyip karsilikli fikir alis verislerinde bulunduk. Benim yayin organinda canli yayinda yaptigim baglanti öncesinde video hakkinda böyle bilgi sahibi oldum. Bana sormus oldugunuz incelenen görüntüler kapsamindaki kimyasal, toksik ve zehirli gazlarla ilgili yorum bir ön degerlendirmedir. Hekimler arasinda yapmis oldugumuz video degerlendirmesi ile 19 Ekim tarihinde canli baglantiya çagrilmam arasinda bir irtibat yoktur" ifadelerini kullandi.

"Ekranda görünen kulaklik ile yapmis oldugum baglantida ben karsida sadece spikerin yüzünü görmekteydim" ifadelerini kullanan Fincanci, söyle devam etti:

"Benim haricen bir cep telefonuyla bir görüsmem olmadi. Dogrudan Skype üzerinden baglandim. Kapatmam suretiyle baglantim sonlandi. Kalmis oldugum otelin odasinda otelin interneti ile bu baglantiyi sagladim. Benim bundan önce adi geçen yayin organiyla kimyasal silah kullanimina iliskin canli baglantim olmamistir."

"Canli baglanti için arayan kisiyi tanimiyordum"

Arayan kisiyi tanimadigini söyleyen Fincanci, "Canli baglanti için arayan kisiyi tanimiyordum. Yine söz konusu yayin kurulusunun PKK silahli terör örgütünün irtibatli ve geçmis haberlerini, yayinlarini bilmiyorum. Çünkü ben hiç haber izlemeyen, hatta kendi baglanti yaptigim programlari da sonrasinda izlemeyen bir insanim" dedi.

Fincanci, suçlamalari kabul etmedigini söyleyerek, "Tüm bu süreç benim için çok yorucuydu. Bu çerçevede üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum, suçsuzum" dedi.

Kaynak: İHA