Taksim'de Taksi Ve Dolmus Soförlerine Ceza Yagdi

Taksim’de sivil trafik ekipleri tarafindan yapilan denetimlerde taksi ve dolmus soförlerine ceza yagdi. Uygulama esnasinda Taksim’den Sultanahmet’e 300 TL isteyen taksi soförüne bin 823 TL para cezasi kesilirken araç trafikten 10 gün süre ile men edildi.

Taksim'de Taksi Ve Dolmus Soförlerine Ceza Yagdi


Taksim Meydani’nda Sivil Trafik ekipleri tarafindan denetim yapildi. Meydanin girisine kurulan uygulama noktasinda bekleyen ekipler, taksi ve dolmuslari durdurarak tek tek kontrol etti. Kurallara uymadigi tespit edilen sürücülere binlerce TL ceza yazildi.

Ruhsati olmayan dolmusa ceza

Denetimler esnasinda bir minibüsün yolcu tasima ruhsati bulunmadigi ortaya çikti. Sürücü itiraz etse de 3 bin 674 TL para cezasi uygulandi. Ayrica minibüs 30 gün trafikten men edildi.

Taksim’den Sultanahmet’e 300 TL istedi, trafikten men edildi

Ekipler denetimler esnasinda bir taksi sürücüsünün turistle pazarlik yaptigini görünce turistin yanina geldi. Turistten bilgi alan ekipler, taksicinin Sultanahmet’e gitmek için 300 TL istedigini ögrendi. Bunun üzerine taksiciye bin 823 TL para cezasi uygulanarak araç trafikten 10 gün süre ile men edildi. Öte yandan bir baska taksicinin ise yolculuk esnasinda taksimetreyi açmadigi belirlendi. Taksimetreyi açmayan sürücüye de bin 823 TL para cezasi uygulanirken araci 10 gün süre ile trafikten men edildi.
Kaynak: İHA