Sirnak'ta Üretilen Esofmanlar Avrupa'ya Ihraç Ediliyor

Sirnak’in Silopi ilçesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde üretilen esofmanlar Avrupa’nin 4 ülkesine ihraç ediliyor.

Sirnak'ta Üretilen Esofmanlar Avrupa'ya Ihraç Ediliyor
Rusya-Ukrayna savasi ile birlikte enerji krizi yasayan Avrupa’da kislik giyim telasi basladi.

Silopi’de 150 isçisi bulunan tekstil atölyesi aylik 100 bin adet esofmani Avrupa’nin Almanya, Slovakya, Hollanda ve Polonya ülkesine ihraç ediyor. Soguk kis telasi saran Avrupa ülkeleri sicak giysi siparislerine basladi.

Sürekli üretime geçen tekstil atölyesi talepleri yetistirmeye çalisiyor. Dikimi tamamlanan ürünler ütülendikten sonra posetlenip kolilenerek nakliye için bekletiliyor.

Tekstil atölyesinde 3 yildir çalisan Ayfer Özdemir, “Çocuk esofmanlari yapiyoruz. Aileme bir katki saglamak için buradayim. Çocuk elbiselerini dakikada 2 tane yapiyorum” diye konustu.

Büyük çogunlugu kadin çalisanin oldugu atölyede yaklasik 3 yildir çalistigini anlatan Irem Barkin, “Batiya gitmemize gerek kalmadan kendi memleketimizde ailemize katkida bulunuyoruz” dedi.

Remziye Yigit ise ürettikleri ürünlerin Avrupa’da satilmasindan dolayi mutlu ve gururlu oldugunu söyledi.



Tekstil atölyesi sahibi Hüseyin Taskin, “Penye üzeri esofman tipi bay bayan çocuk giysileri Avrupa’nin dört ülkesine ihraç ediyorum. Aylik 100 bin adet üretim yapiyorum, Avrupa’yi giydiriyorum. Almanya, Hollanda, Slovakya ve Polonya’ya ihracat yapiyoruz. Hedefimiz üretim, yatirim ve istihdamdir. Allah’in izni ile hedefim 2023’te bunu iki katina çikartmaktir. Istihdama, üretime, yatirima çok önem veriyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA