Semt Konagi Kurslarina Katilim Yüksek

Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli semt konaklarinda egitim ve atölye çalismalari araliksiz bir sekilde sürdürülüyor.

Semt Konagi Kurslarina Katilim Yüksek
Malatya’nin çesitli yerlerinde bulunan 13 semt konaginda YKS ve LGS ögrencileri 2022-2023 yili egitim ve ögretim faaliyetlerine hizli bir sekilde baslarken, yetiskinlere ve diger kurslara olan ilgi ise bu yil da yogun oldu.

Semt Konaklari’nda verilen egitim ve gerçeklestirilen faaliyetler hakkinda bilgi veren, Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Dr. Murat Kilinç, “Semt Konaklarimizda 2022-2023 egitim faaliyetlerine basladik ve devam ediyoruz. Malatya’nin çesitli yerlerinde iki merkez ilçemize bagli 13 semt konagimizda Büyüksehir Belediyemiz kendi ögretmenlerinin hazirlamis oldugu kurslarin disinda Il Milli Egitim Müdürlügümüz ve Il Müftülügümüzle beraber de çesitli kurslar açiyoruz. Bünyemizde Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli Halk Egitim kurslarimiz var. Bu kurslar YKS ve LGS kurslari. Su anda bu kurslara kayit sayimiz 1.250 kursiyerin üzerinde. LGS kurslarimizda devam ediyor. Bu kurslara kayit sayimiz da su anda 500’ün üzerinde. Ayrica bizim Il Müftülügü ile yapmis oldugumuz nezaket okullari kurslarimiz var. Nezaket okullarinda da yaklasik 500 civarinda ögrenci kayitimiz var. Bunun disinda Kur’an Kursu ögrencilerimiz devam ediyor. Ayrica yetiskinlere yönelik meslek edindirme, el sanatlari kurslarimiz da var. Bu anlattigim kurslarin tamami 13 semt konagimizda devam ediyor” dedi.

Egitimde firsat esitligini olusturmak için çalismalar yaptiklarini ifade eden Kilinç, “Biz 2021-2022 sezonunda Büyüksehir Belediye Baskanimizin da egitimci olmasindan dolayi il genelinde yapilan YKS ve LGS kurslarini Büyüksehir Belediyesi olarak, her eve girerek ve egitimde firsat esitligi olusturma adina tüm denemeleri Il Milli Egitim Müdürlügüne ücretsiz olarak belediyemiz karsiladi. Tabi bizim kurslarimizda devam eden ögrencilerimizin sinavlarda gösterdikleri basari orani da yüksek. 2022-2023 egitim ögretim yilinda da geçen yila oranla desteklerimiz artarak devam edecek. Egitim ve ögretimde basarinin artmasi için Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz, gerek Il Milli Egitim Müdürlügüne gerekse ögrencilerimize desteklerini vermektedir. Sayin Baskanimiza çalismalarimizda bizlere verdigi destekten dolayi tesekkür ediyoruz ” seklinde konustu.

Kaynak: İHA