'Sahte Komiser Yardimcisi' Yabancilari Ikamet Izni Vaadiyle Dolandirdi

Istanbul’da, kendisini sosyal medyada ‘Komiser Yardimcisi’ olarak tanitip ilkede bulunan yabancilara sahte ikamet izni çikartan süpheli yakalandi. Evinde gözaltina alinan sahte komiser yardimcisinin dolabinda 1 rütbeli polis üniformasi ve emniyet telsizi bulundu.

'Sahte Komiser Yardimcisi' Yabancilari Ikamet Izni Vaadiyle Dolandirdi
Alinan bilgiye göre, sosyal medyada meydana gelen dolandiricilik olayini gerçeklestiren sahislarin yakalanmasina yönelik çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, bir kisinin polis üniformasi ile yabancilari dolandirdigini tespit etti. Bir sosyal medya platformundaki kisisel hesabindan kendisini emniyet mensubu olarak tanitan ve görüstügü kisilere “Komiser Yardimcisi” oldugunu söyleyen M.D. adli 48 yasindaki dolandiriciyi yakin takibe alan emniyet ekipleri, zanlinin ülkede bulunan geçici yabancilara ikamet izni çikarttigini tespit etti. Çalismalarini derinlestiren polis, görüntülerde yer alan “Komiser Yardimcisi” üniformali süphelinin yakalanmasi için dün Sisli Feriköy’deki evine operasyon düzenledi.

Baskinda M.D. yakalanarak gözaltina alindi. Süphelinin evinde yapilan aramalarda, görüntülerde yer alan 1 adet rütbeli polis üniformasi ve telsiz ele geçirildi.

Emniyet ekiplerince yapilan arastirmalarda, süpheli M.D.’nin yabanci uyruklu sahislara kendisini “Komiser Yardimcisi” unvaniyla Il Göç Idaresi ile irtibatli olarak tanittigi ve ikamet alma islemlerine aracilik etme vaadiyle çok sayida yabanciyi dolandirdigi belirlendi. Ifade islemleri için emniyete götürülen sahte komiser yardimcisinin, Isparta’da bir yabanciyi ayni yöntemle dolandirmaktan hakkinda suç duyurusu oldugu kaydedildi. Polisteki islemleri sona eren süpheli, “Özel Isaret ve Kiyafetleri Usulsüz Kullanma” suçundan bu sabah adli makamlara sevk edildi.
Kaynak: İHA