Rize'de Yapilan Berat Camii Dualar Esliginde Açildi

Rize Merkez’e bagli Müftü Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Berat Camii dualar esliginde açildi.

Rize'de Yapilan Berat Camii Dualar Esliginde Açildi


Rize Merkeze bagli Müftü Mahallesi’nde bir apartmanin altinda mescit olarak yaptirilan ancak artan nüfus yogunlugu nedeniyle kapasitesi yetersiz kalan Berat Camii için yeni bir cami insa edilmesi karari alindi. 25 Ocak 2021 tarihinde 500 metrekare alan üzerinde yapimina baslanan 750 kisi kapasiteli cami insaati tamamlandi. Il Müftüsü Naci Çakmakçi’nin duasi ile birlikte kurdele kesilerek cami ibadete açildi.

Il Müftülügünce düzenlenen açilis merasiminde konusan Rize Valisi Kemal Çeber, "Cami yapimina baslarken o gün Bismillah dedik, bugün ise tamamlandigini gördügümüz için cani gönülden gögsümüzü gere gere Elhamdülillah diyoruz. Mahallemizin böyle bir camiye ihtiyaci vardi. Çok güzel bir eser meydana geldi. Hayir islerinde öncülük ettigi için Rizelileri çok seviyoruz. Camimizin insa edilmesinde katkilari olan hayirsever is insanlarina ve emegi geçen tüm vatandaslarimiza en içten sükranlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

Il Müftüsü Naci Çakmakçi yaptigi konusmada, “Bu güzel mabedin açilisini gerçeklestirmeyi bizlere nasip ettigi için Yüce Rabbimize hamd ediyor, son derece mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA