Renay Onur Açiklamasi 'Istanbul'un Trafiksiz Halini Kosanlarla Birlikte Yasamalarini Istiyorum'

Dünyanin kitalararasinda kosulan tek maratonu olan N Kolay Istanbul Maratonu’nun 44.’sü, 6 Kasim’da kosulacak. Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, maraton öncesi yaptigi açiklamada, “Istanbul’dan tek istegim, insanlarin o gün sokaga çikmalari ve Istanbul’un o trafiksiz halini, o keyifli halini kosanlarla birlikte yasamalari” dedi.

Bu yil 44.’sü gerçeklesecek olan N Kolay Istanbul Maratonu, 6 Kasim Pazar günü kosulacak. Altunizade’den baslayacak olan kosuda 8 kilometre halk kosusu Dolmabahçe’de, 15 kilometre kosusu Yenikapi’da ve 42 kilometre maraton ise Sultanahmet’te tamamlanacak. 60 binin üzerinde katilim beklendigi maratonda bu sene ilk kez elit patencilerin de yer alacagi 200 patenci yarisacak.

Yaris ile ilgili bilgiler aktaran Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Istanbul halkina çagrida bulunarak, “Her sene daha heyecanli oluyoruz. Bu sene de hava güzel olacak görünüyor. Katilim 2019’dan beri sürekli artiyor. Bu sene de artiyor olacak. Yabanci ilgisi artiyor. Paten yarisi ve çocuk maratonu büyüyor. Bizim kosu deneyimcilerinden duydugumuz sikintilari azaltmaya çalisiyoruz. Bu ulasim ve çanta konusu da keyifli olacak. Istanbul’dan tek istegim, insanlarin o gün sokaga çikmalari ve kosan kisileri desteklemeleri, Istanbul’un o trafiksiz halini, o keyifli halini kosanlarla birlikte izlemeleri ve yasamalari. Muhtemelen Olimpiyatlar’dan sonra dünyada yapilan en büyük ilk 5 organizasyondan birisi. 60-70 bin kisi; bir kismi Besiktas’a birakiliyor, bir kismi Sultanahmet meydanina, bir kismi Yenikapi’ya gidiyor. 3 tane farkli bitis noktasi var” ifadelerini kullandi.

Sporcular ilk kez vapurla tasinacak

Bu yil yapilacak maratonda degisiklige gidilen diger husus ulasim konusunda oldu. Geçtigimiz senelerde otobüslerle start alanina getirilen sporcular, bu sene Kabatas ve Eminönü’nden kalkacak olan vapurlarla start alanina getirilecek. Insanlarin, Bogaz Köprüsü’nü denizden de görmeleri ve farkli deneyim yasamalarini istediklerini aktaran Renay Onur, “Insanlarin denizi yasayarak Beylerbeyi üzerinden gelmesi ortadaki trafik kaosunu azaltacak. Çanta ile ilgili yaptigimiz degisiklik de; kosunun son dakikasina kadar geç kalanlarin gelip çantasini verebilecegi bir yer olacak. Bu iki sorunu çözmüs olmak açikçasi bizi mutlu etti. Sonuçlari görüyor olacagiz” diye konustu.



“Umuyoruz Istanbul’da bisiklet kullanimi artar”

Önümüzdeki yil düzenlenmesi planlanan ‘Bisiklet Maratonu’ ile ilgili son gelismeler hakkinda da bilgi veren Onur sözlerini söyle tamamladi:

“Katilimi artirarak önümüzdeki sene, Istanbul’un bogaz geçisi oldugu gibi kosu yarisina bisikleti eklemek istiyoruz. Insallah o da 30-40 yil devam eden, devaminda da Istanbul’da bisiklet kullaniminin arttigi keyifli bir etkinlik olur.”
Kaynak: İHA