Nemrut Krater Gölü'nde Sonbahar Güzelligi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanin ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü, sonbahar renkleriyle ayri bir güzellige kavustu.

Nemrut Krater Gölü'nde Sonbahar Güzelligi
Van Gölü Havzasi’nin batisinda, Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasinda yer alan ve Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü, doyumsuz manzarasiyla ziyaretçilerini hayran birakiyor. Bölgeye has bitki örtüsü, sicak ve soguk gölleri, buhar ve buz bacalari ile essiz bir güzellik barindiran kaldera, sonbahar mevsimi ile birlikte olusan renk cümbüsüyle de misafirlerine adeta görsel sölen sunuyor. Her haliyle kendine hayran birakan doga harikasi Nemrut Kalderasi’nda bol bol fotograf çektiren ziyaretçiler, kis öncesi herkesi bu güzel manzarayi görmeye davet ediyor.

Sonbahar mevsimiyle birlikte Nemrut Kalderasi’nin iç kisimlarina ilerlendiginde bitki örtüsündeki kizillik ve altin sariligi göllerle bütünlesiyor. Sari ve kizil tonlarin birçok rengini içinde barindiran Nemrut Kalderasi, bugünlerde ziyaretçiler tarafindan dogal fotograf stüdyosuna dönüstürülmüs durumda. Kalderayi ziyarete gelen vatandaslar, sararan ve kizil renklere boyanan agaçlarin olusturdugu yollarda ve vadilerde fotograflar çekiyor. Kalderanin ve içinde bulunan gölleri kusbakisi izlemek için yüksek tepelere çikan vatandaslar, hem manzarayi izlemenin keyfini çikariyor hem de birbirinden güzel fotograflar çekiyor.

Her yil binlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan Nemrut Kalderasi, sonbaharla birlikte ziyaretçilerini kendine hayran birakiyor. Pastel renklerin agir bastigi Nemrut’a gelenler doga harikasi karsisinda saskinliklarini gizleyemezken, çektikleri fotograflarla adeta ani ölümsüzlestiriyorlar.

Behçet Akarslan adli vatandas, üniversite ögrencilerini Nemrut’a geziye getirdigini söyleyerek, “Bugün ögrenci arkadaslari getirdim. Nemrut’un güzel yerlerini gezdiriyorum. Buhar bacasi, küçük ve büyük gölü gösteriyorum. Gezimizin sonunda ise piknik yapacagiz” dedi.

Elazigli Mehmet Elitok adli vatandas ise ailesi ile birlikte Nemrut’un sonbahar güzelligini görmeye geldiklerimi belirterek, “Bugün Nemrut Krater Gölü’nü gezme firsatimiz oldu. Burayi çok begendik. Ailem ve arkadaslarimla beraber geldik. Gelip görmek isteyenlere tavsiye ediyorum, mutlaka gelip görmeleri lazim” diye konustu.

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) okuyan Miyasa Anar adli ögrenci de, Adanali oldugunu ve ilk defa Nemrut Krater Gölü’nü gördügü belirtti.

Anar, “Buranin çok güzel bir görüntüsü var. Özellikle sonbaharda çok güzel oldugunu söylediler. Bizde kisa girmeden gelip görelim dedik. Burada üniversite okuyorum, buranin yabancisiyim. Gerçekten çok çok güzel bir görüntüsü var. Renkleri o kadar güzel ki bütün renkleri ayni anda içinde barindiriyor” dedi.

Safya Erkan adli BEÜ ögrencisi ise Nemrut’taki renklerin kendilerini çok güzel karsiladigini ifade ederek, “Bugün Nemrut’u görmeye geldik. Burada üniversite okuyorum. Ikinci senem ama ilk defa geliyorum buraya. Sonbaharda daha güzel oluyor diyorlardi. Bizde görmeye geldik, geldigimizde renkler bizi çok güzel karsiladi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA