Meksika'da Ikinci Fabrikasini Açti

Standard Profil, Kuzey Amerika’da üretim yapan otomotiv devleri için stratejik bir üretim üssü olan Guanajuato, Meksika’da ikinci fabrikasini açti.

Meksika'da Ikinci Fabrikasini Açti
Standard Profil, Meksika’daki ikinci fabrikasinin açilisi özel bir törenle gerçeklesti. Törene Guanajuato Valisi Lic. Diego Sinuhe Rodriguez Vallejo, Apaseo el Grande Belediye Baskani Jose Luis Oliveros Usabiaga ve Ekonomik Kalkinma Direktörü Alfaro Gomez de katildi.

Törene bölgedeki diger illerin protokol üyeleri de katildi.

Törende bir konusma yapan Standard Profil CEO’su Dr. Klaus Elmer, Meksika’da ikinci fabrikalarini açmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Grubun, Amerika kitasindaki ilk yatirimini 2014 yilinda Meksika’da yaptigini hatirlatan Elmer, “Tam 45 yil önce Türkiye’de baslayan Standard Profil’in hikayesinde önemli bir dönüm noktasina daha tanik oluyoruz. 1977 yilinda kurulan Standard Profil, dünya çapinda otomotiv sizdirmazlik sistemleri üreten lider firmalardan biridir. Bugün geldigimiz noktada Almanya’daki merkezimiz ile Meksika, Bulgaristan, Çin, Fas, Ispanya, Güney Afrika ve Türkiye’de üretim tesislerimiz bulunmaktadir. Bu küresel üretim agi ve Avrupa, ABD ve Çin’deki tasarim ofislerimiz, otomotiv endüstrisinin en ünlü sirketleri için özel çözümler sunuyoruz. Ve bugün Meksika’da ikinci fabrikamizi açiyoruz. Simdi bu yeni fabrikanin getirecegi itici güçle yeni basarilara, yeni projelere dogru yol aliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Törende ayrica Guanajuato Valisi Lic. Diego Sinuhe Rodriguez Vallejo, Apaseo el Grande Belediye Baskani Jose Luis Oliveros Usabiaga ve Ekonomik Kalkinma Direktörü Alfaro Gomez birer konusma yaptilar.

Vali Sinuhe yaptigi konusmada Standard Profil’in devlete, halka ve hükümete duydugu güvenin altini çizdi. Sinuhe, “Standard Profil’in bir yatirimini daha görmekten çok mutluyum. Guanajuato’da bu küresel sirkete sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu yeni fabrika ile daha fazla istihdam olusturacagiz, bu da ekonomilerin büyümesi için bize destek olan devletimiz için önemli. Standard Profil, Guanajuato ve halki için çok iyi bir ortak ve müttefiktir. Daha fazla yatirim için hedefimizi daha da ileri tasiyacagiz ve Guanajuato’da bir basari hikayesi yazacagiz” dedi.

Otomotiv sizdirmazlik sistemleri alaninda dünya çapinda lider firmalardan biri olan Standard Profil, yeni tesis yatirimlariyla büyümesini sürdürüyor. Uzun süredir basariyla faaliyet gösterdigi ülkelerden biri olan Meksika’da açtigi ikinci fabrikasi toplam 11 bin 716 metrekare alana sahip bu yeni fabrikanin ilk etabinda 300 kisi istihdam edilecek. Yeni fabrikada kendi alaninin devlerinden firmalar için üretim yapacak.
Kaynak: İHA