Mardin'de Üniversite Ögrencilerine 30 Milyon TL'lik Destek

Mardin Büyüksehir Belediyesi, üniversite okuyan gençlerin egitim ve ögretim hayatlarinda basarili olmalari adina 10 bin 3 üniversite ögrencisinin ailesine 30 milyon TL’lik egitim destegi verecek.

Mardin'de Üniversite Ögrencilerine 30 Milyon TL'lik Destek
Mardin Büyüksehir Belediyesi, gençlere destek çerçevesinde kentte ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin üniversitede okuyan çocuklarina destek olmak için hayata geçirilen Egitim Destek Projesi çerçevesinde 14 bin 11 ögrenci basvururken yapilan incelemeler sonucu 10 bin 3 ögrenci destek almaya hak kazandi. Degerlendirme sonucu üniversite ögrencisi okutan ailelere birinci dönem bin 500, ikinci dönem için bin 500 lira olmak üzere toplam 3 bin lira egitim destegi verilecek.

Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Sosyal Hizmetler Daire Baskanliginda basin bir araya geldigi toplantida geçen yil 7 bin 652 ögrenciye yardim yaptiklarini animsatti. Milletin ve belediyenin parasini, özellikle durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarina katki için sunduklarini belirten Vali Demirtas, “Geçen yil 7 bin 652 ögrencimizin ailelerine bin lira bir yardimda bulunmustuk. Bir arastirma yapmistik, bu arastirma yapildiktan sonra bu yardim yapilmisti. Yani maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarina bu yilda 2022-2023 yili egitim ögretim yili için örgün egitime giden üniversite ögrencilerine bir yardimda bulunalim dedik. Tekrar böyle bir çalismamiz oldu. Çünkü gençlerimiz bizim gelecegimiz, gelecegimiz olduklari için onlara mutlaka destekte bulunmamiz gerekiyor. Insallah bugün tarihi itibariyle çocuklarimizin ailelerine hesaplarina bu para yatirilacak. Simdiden hayirli olmasini diliyorum. Hakikaten ciddi bir destek. Bir yil içerisinde yaklasik 30 milyon civarinda hesaplarina bir ödeme yapmis olacagiz” dedi.

Sadece üniversite ögrencilere yönelik degil lise, orta ve ilkögretim ögrencilerine yönelik de çalismalarin yapildigini söyleyen Vali Demirtas, “Il genelinde 25 bin çanta ve kirtasiye malzemesi dagittik. Mardin genelinde çantasiz ve kirtasiyeyiz bir ögrencinin olmasini istemiyoruz. Ayrica her ilçemize kadin ve gençlik merkezi kuruyoruz. Faaliyette bulunan merkezlerimizde oldugu gibi bu merkezlerimizde de ögrencilerimiz çok rahat bir sekilde çalismalar yapabilecekler. Bu yapmis oldugumuz yardimimizin, bu destegimizin çocuklarimiza hayirli olmasini diliyorum. Eminim çocuklarimiz da bu kendilerine yapmis oldugumuz destegi görerek derslerinde daha basarili olacaklar. Bizde Büyüksehir belediyesi olarak böyle bir destegi yaptigimizdan dolayi kendimizi huzurlu ve mutlu hissediyoruz. Hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA