Kadinlar Bu Merkezde Tekstilin Inceliklerini Ögreniyor

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan hazir giyim uygulama merkezi ile kadinlar bu alanda yetistiriliyor.

Kadinlar Bu Merkezde Tekstilin Inceliklerini Ögreniyor
Altinordu Belediyesi tarafindan sehirde kadin ve genç issizlige çözüm üretmek amaciyla olusturulan ve istihdam alt yapilarindan biri olan hazir giyim uygulamalari merkezi, Ordu isgücü piyasasinin tekstil sektöründe aradigi kalifiye elemanlari yetistiriyor. Iki dönem kursu tamamlayarak geride birakan merkez, üçüncü dönem kursu ile 40 kadin kursiyer için yeni firsat kapilarini araliyor. Kurslar boyunca düz dikis, overlok, reçme, ilik-dügme, ponteriz, zikzak, ütüleme, kesim, tekstil yüzeyleri, kaliplar, malzeme kontrolü ve çesitli dikim yöntemleri alanlarinda aldiklari egitimler ile tekstil sektörünün tüm inceliklerini ögrenen kursiyerler, is hayatina atilmada avantaj ve üstünlük elde ediyor.

Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, sosyal yönlü sorunlardan biri olan issizlige çözüm üretmeye çalistiklarini ifade etti.

Baskan Tören, “Ordu isgücü piyasasinin talep, beklenti ve ihtiyaçlarini karsilayabilmek ve issizlige alternatif çözümler üretebilmek adina stratejiler gelistirmeye ve bu alanda projelerimizi sehrimize kazandirmaya devam ediyoruz. Bu sehirde gençlerimizin issizlik sorununa isgücü piyasasinda karsiligi olan meslekleri ögreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Projemiz ile gençlerimizin ve kadinlarimizin bugün için isgücüne katilimlarini, ise ve isyerine uyumlarini saglarken, ayni zamanda gelecege de hazirlamak ve neticede mesleksiz tek bir genç dahi birakmamak üzerine bir strateji ile hareket ediyoruz. Yatirimlarimizla sehrimizi tarimda, ticarette, turizmde, teknolojide ve diger alanlarda oldugu gibi tekstil sektöründe de bir çekim merkezi, yatirimcilarin bir tercih noktasi haline getirmek için çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Sifir bilgi ile geldikleri kursta tekstil sektörünün tüm inceliklerini ögrenerek usta olduklarini belirten kursiyerler ise emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA