IHA'nin Haberi Ses Getirdi, Feride Okuluna Kavustu

Elazig’in Keban ilçesine bagli Koyunusagi köyünde ikamet eden lise birinci sinif ögrencisi Feride Uçar, tasimali egitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile egitimine baslayamamisti. Yapilan haberin ardindan harekete geçen yetkililerin sorunu gidermesiyle Uçar, okuluna kavustu.

IHA'nin Haberi Ses Getirdi, Feride Okuluna Kavustu
Elazig’in Keban ilçesine bagli Koyunusagi köyünde ailesiyle birlikte ikamet eden Feride Uçar, köylerinin Baskil ve Keban ilçesinin ortasinda kalmasindan dolayi, Baskil’de kayit yaptirdigi liseye gidemiyordu. Bagli olduklari Keban ilçesinde tasimali sistemin ve pansiyonun olmamasindan dolayi Baskil’de bulunan Anadolu Lisesine kaydini yaptiran Feride Uçar, pansiyonun açilmamasi, tasimali sistemin de ikametlerinin Keban ilçesinde olmasindan dolayi hayalini kurdugu egitiminden uzak kaldi. Geçtigimiz günlerde Ihlas Haber Ajansinin gündeme tasidigi Feride’nin magduriyetine yetkililer kayitsiz kalmadi. Bunun üzerine ilçe kaymakaminin talimati üzerine servis sorunu giderildi. Bu sene ilk kez okuluna kavusan Uçar, yetkililere tesekkür etti.

Okuluna kavustugu için mutlu olan Feride Uçar, “Servisim okul açildigindan beri beni almamasindan dolayi okuluma gidemiyordum. Haber yapildiktan sonra okuluma basladim. Servis beni almaya geldi. Bu sorunu çözen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA