Gürsu Belediyesi'nden Üniversiteye Hazirlik Kursu

Gürsu Belediyesi, Tarihi Degirmen Millet Kiraathanesi’nde, ögrencilere yüksekögretim kurumlari sinavina hazirlik egitim imkani sunuyor.

Gürsu Belediyesi'nden Üniversiteye Hazirlik Kursu
Nüfusu 100 bine yaklasan Gürsu’nun kültür etkinlikleri alaninda gelismesi yönünde Gürsu Belediyesi’nce yapilan hizmetleri olusturulan ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla model olarak gösterilen ve tüm Türkiye’de kurulan millet kiraathanelerinin bir örnegi olarak faaliyet gösteren Gürsu Tarihi Degirmen Millet Kiraathanesi, ilçenin egitim ve kültür yasamini zenginlestiriyor. Gençler, Gürsu’nun tarihinin izlerinin günümüze tasindigi önemli örneklerinden olan tarihi mekanda; egitim görüyor, konferanslar, toplantilar ve benzeri kültürel etkinliklerle sosyal yasamin içinde olma olanagi buluyor. Gürsu’nun tarihine isik tutan önemli yapilarindan biri olan ve Büyüksehir Belediyesi’nce restore edilerek bir dönem restoran olarak hizmet veren Tarihi Degirmen, Gürsu Belediyesi’nce yapilan dönüsüm çalismalariyla egitim verilecek bir mekan olarak hizmete sunuldu.

“Gürsu’muzun gençlerin tüm beklentilerine cevap verecek gelisim düzeyine ulasmasini saglamak hedefiyle önemli projelere imza atiyoruz” diyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Gürsu’muzun tarihi dokusunun zenginligini gösteren önemli yapilardan olan Gürsu Tarihi Degirmen’de olusturdugumuz alt yapiyla gerçeklestirdigimiz faaliyetlerimizle, ilçemizin egitim ve kültür yasami zenginlik ve canlilik kazandi. Hemsehrilerimize verdigimiz sözlerden biri olarak hayata geçirdigimiz Millet Kiraathanemizle, çagdas kent kimligiyle gelistirdigimiz Gürsu’muzun kültür kenti vizyonunu da olusturuyoruz. Bu güzide mekânimizda 7’den 70’e tüm vatandaslarimiz, kitaplarin sicak ve bilgi dolu dünyasiyla kusaniyor, ikramlarimiz ve gönülden muhabbetimizle agirlaniyor. Gençlerimiz bu mekânda rahatça ders çalisabilmekte, düzenledigimiz konferans, söylesi, kitap günleri ve benzeri etkinliklerle kendilerini gelistirme imkani bulmakta. Kurslarimizda egitim alan kardeslerimizi insallah her alanda basari saglamis bireyler olarak görecegiz” dedi.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamligi, Gürsu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Gürsu Halk Egitim Merkezi is birliginde baslatilan egitimler çerçevesinde; Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrencilere yönelik egitimlerin yaninda, dönem dönem; Osmanlica, Ingilizce, okuma yazma, diksiyon, taki tasarimi, filografi, ebru, resim, çini, hüsnühat, fotograf branslarinda da egitimler verilmekte, konferanslar ve çesitli kültürel etkinlikler gerçeklestirilmekte.

Gürsu Tarihi Degirmen Millet Kiraathanesi’nde; kütüphane, sesli okuma odasi, yks ögrencilerine yönelik kurs, ders çalisma alanlari, idari birim yer almakta. Açik hava bahçe kismiyla ilçe gençligine, halkina hizmet verecek mekân Gürsulular’in yeni bulusma noktasi olacak.

Her yastan ilçe sakininin her gün kitap okuyabilecegi, ögrencilerin ders çalisabilecegi, yetiskin, çocuk ve gençlere yönelik kültür sanat ve egitim kurslarinin düzenlendigi Millet Kiraathanesi’nde, ücretsiz ikramlar ve bilgisayar, internet hizmeti de sunulmakta.
Kaynak: İHA