Güneydogulu Ihracatçilardan Mardin'e Çikarma

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu, TIM Sektör Kurulu Baskani Ahmet Tiryakioglu ve Birlik yönetim kurulu üyeleri MAGROTEX 2022 8. Uluslararasi Mardin Tarim Ekipmanlari Gida ve Hayvancilik Fuari’ni ziyaret etti.

Güneydogulu Ihracatçilardan Mardin'e Çikarma
Baskan Kadooglu ve yönetim kurulu üyeleri fuarda stant açan firmalari ziyaret ederek, sergilenen ürünler hakkinda bilgi aldi. 90 Firmanin katildigi fuarda yurt içi ve yurt disindan ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu, fuar ziyareti sonrasi yaptigi degerlendirmede, bölge ihracatinda Mardin’in önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Biz Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi olarak Mardin’i çok önemsiyoruz. Mardin, Gaziantep’in ardindan Güneydogu Anadolu Bölgesinin en fazla ihracat yapan sehri. Kadim bir sehirdir. Mardin ayni zamanda Türkiye’nin en fazla un ihracati yapan sehirlerinden birisidir. Bu anlamda Mardinli ihracatçilarla bulusmak, MAGROTEX 2022’yi ziyaret etmek için Mardin’e geldik. MAGROTEX 2022 8. Uluslararasi Mardin Tarim Ekipmanlari Gida ve Hayvancilik Fuari’ni basarili buldum. Yönetim kurulu üyesi arkadaslarimizla birlikte fuardaki tüm stantlari ziyaret ederek, ürünler hakkinda bilgi aldik. Ilgi son derece güzeldi. Firmalar memnundu. Kadim bir sehir olan Mardin’in tarim, turizm ve ticaret alaninda önemli bir potansiyeli bulunuyor. Bu potansiyeli harekete geçirmek ülkemiz ekonomisine daha fazla katki saglayacaktir.”

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu, fuar ziyaretinin ardindan Celal Kadooglu baskanliginda toplandi. Toplantida, bölge ihracatinin genel durumu ve hedefler ele alindi.
Kaynak: İHA