ETÜ, Üniversite-Sanayi Bulusmalarina Saha Expo Fuarinda Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Cumhurbaskanligi himayesinde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuarina katildi.

ETÜ, Üniversite-Sanayi Bulusmalarina Saha Expo Fuarinda Devam Ediyor
Istanbul Fuar Merkezinde 28 Ekim’e kadar devam edecek fuarda büyük sirketlerin yani sira küçük isletmeler ve Start-Up firmalari kendilerini ve ürünlerini tanitma firsati yakalarken savunma sanayine iliskin çesitli paneller ve sunumlar gerçeklestirilecek.

Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artisin ve bagimsiz üretim gücünün sergilendigi fuarda stant açan birçok ulusal ve uluslararasi firma yetkilisiyle bir araya gelen Rektör Bülent Çakmak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci ile birlikte TUSAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Rafet Bozdogan basta olmak üzere Roketsan ve Aselsan gibi ülkemizin önde gelen savunma sanayi firmalarinin temsilcileriyle üniversite-sanayi bulusmalari ve ögrencilerin staj olanaklari gibi çesitli konular üzerine görüsmeler gerçeklestirdi.

Katilimin yogun oldugu fuara iliskin degerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, “Ülkemizin savunma sanayisi alaninda gelmis oldugu nokta bizi her daim gururlandiriyor. Özellikle her yil üzerine koyarak gelistirilen ürünler ülkemizin bu alanda ne kadar güçlü oldugunun en somut göstergesidir. Ayrica fuarda sergilenen yerli ve milli insansiz hava araçlarimizin yapiminda Tasarim Mühendisi olarak çalisan ETÜ’lü mezunlarimizi görmek gögsümüzü kabartti. Inaniyorum ki önümüzdeki süreçte üniversitemizin yetistirmis oldugu nitelikli insan kaynagini ülkemize katma deger saglayan önemli projelerde görmeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA