Can Dostlara 5 Yildizli Merkez

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde hasta ve yarali sokak hayvanlarinin tedavisinin yapilacagi Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açilisi yapildi. 16 bin metrekarelik alanda kurulu merkez, sundugu imkanlarla dikkat çekiyor.

Can Dostlara 5 Yildizli Merkez
Kuzey Marmara Otoyolu Isletmesi ve Dilovasi Belediyesi tarafindan faaliyete geçirilen Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açilisi yapildi. Sosyal sorumluluk çerçevesinde Demirciler Mahallesi’nde açilan rehabilitasyon merkezinde yarali hayvanlarin tedavi ve rehabilitasyonu yapilacak. Tedavi süreci tamamlanan hayvanlar yeniden dogaya kazandirilacak. 16 bin metrekarelik alanda insa edilen merkezde; teshis ve tedavi asilama uygulamalari iç dis parazit uygulamalari, tüm hayvanlari kapsayacak ameliyathane ve yogun bakim üniteleri, hemogram cihazi, ultrasonografi, cerrahi müdahale ve asilar dahiliye hastaliklari, küpeleme ve çipleme uygulamalari, hayvan nakil mobil araçlari, yardimci personel odalari, personel dinlenme ve ihtiyaç giderlerini karsilayacak hizmetler verilecek.

"Can dostlarimizi korumak zorundayiz"

Açilis töreni öncesi konusma yapan Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, "Can dostlarimizi korumak zorundayiz. Biz insanoglu olarak önce hayvanlari evcillestirdik, kendimize alistirdik sonra da basibos, sahipsiz ve ilgisiz birakiyoruz. Kuzey Marmara temsilcilerine tekrardan tesekkür etmek istiyoruz. Çünkü biz hayatimizi kolaylastirmak için yol, köprü gibi çok güzel seyler yapiyoruz ama bazen farkinda olmadan ekolojik dengeye zarar verdigimiz de oluyor. Ben Avrupa’da görüp giptayla bakmistim, Türkiye’mizde de bunlar olusmaya baslayinca çok gururlandim. Ondan dolayi emegi geçenleri tekrar tebrik ediyorum ve tesekkür ediyorum” diye konustu.



"Yaralanan hayvanlarin tedavilerini yapip yeniden dogaya birakacagiz"

Açilan merkezde hayvanlarin tedavilerinin tamamlanmasinin ardindan yeniden dogaya kazandirilacaklarini belirten Baskan Sayir, "Can dostlarimizi hepimiz korumaliyiz, duyarli olmaliyiz ve isbirligi yapmaliyiz çünkü vatandaslarimiz önce bir sevgiyle, ilgiyle bu hayvanlarimizi sahipleniyor. Bir dönemden sonra ise hastaligindan veya baska bir sebepten bu hayvanlari sahipsiz birakiyoruz. Sahipsiz birakinca da bu hayvanlar bir anda sokaga alisiyor. Daha dogaya adapte olmadan araç çarpiyor ya da baska türlü siddete maruz kaliyor. Hayvanlari gelisigüzel saga sola birakanlari ihbar etmeliyiz çünkü onlari belli bir yasam alanindan alip baska yerlere birakiyoruz. Hayvanlar aç oldugu zaman içgüdüsel olarak saldirganlasir. Her hayvan saldirgan degil, yabani hayvan zaten insanoglunu gördügü zaman kaçar. Hiçbir zaman saldirmaz. Ne zamanki siz onun yasam alanina girerseniz, o da kendisini veya yavrularini tehdit altinda gördüyse saldiriya geçer. Biz geçici bir rehabilitasyon açiyoruz. Yaralanan hayvanlarin burada tedavilerini yapip yeniden dogaya birakacagiz. Dogaya birakirken de onlari sevgiyle, ilgiyle beslemeliyiz" ifadelerini kullandi.

"Her zaman can dostlarimizin yanindayiz"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, "Ülkemizde yapilan hizmetlerle birlikte her alanda büyük dönüsüm yasaniyor. Bu dönüsümle birlikte çevremizde ki canlilarin yasam kalitelerini de düsünmek hepimizin görevidir. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak can dostlarimizin bakimi ve sagligi Için elimizden geleni yapmaya ve onlarinda bizim birer parçamiz oldugunu unutmamaya çalisiyoruz. Medeniyetimizin bizlere ögrettigi çevremize saygili olmayi, canlilarimiza sahip çikmayi insani bir görev olarak bilerek her zaman tüm can dostlarimizin yaninda olmaya da bundan sonra da devam edecegiz" seklinde konustu.



"Tesisin ilçemize kazandirilmasindan dolayi mutluyum"

Merkezin çok sayida sokak hayvanina sifa olacagini belirten Dilovasi Kaymakami Metin Kubilay, "Kuzey Marmara Otoyolu ve Dilovasi Belediyesi tarafindan yapilan ve can dostlarimizin bakimi, sagligi için faaliyet gösterecek bu tesisin ilçemize kazandirilmasindan dolayi mutluyum. Can dostlarimizin yasam haklarini koruyacak olan bu tesisisin çevreye duyarli olmasi ayrica bizleri mutlu ediyor. Emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyorum" dedi.



Törene katilanlar

Açilisa Dilovasi Kaymakami Dr. Metin Kubilay, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Gebze Belediye Baskan Yardimcisi Selamet Güner, AK Parti Dilovasi Ilçe Baskani Ilhan Yildirim, Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Ulugtekin, Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Sistemleri ve Idari Islem Direktörü Ergün Çeliker Ilçe Jandarma Komutani Said Ari, AK Parti Dilovasi Kadin Kollari Baskani Gülay Artut, Dilovasi Belediyesi baskan yardimcilari, mahalle muhtarlari, STK baskanlari ve Kuzey Marmara Otoyolu çalisanlari katildi.

Kurdele kesilerek açilan hizmet binasinin içerisindeki alanlar gezildi.
Kaynak: İHA