Battalgazi Sokaklarinda Yenileme Çalismalari Sürüyor

Malatya’nin Battalgazi ilçesi Yeni Hamam Mahallesini daha da canli hale getirmenin yani sira ilçeye yakisir, temiz, düzenli ve diger yapilarla mimari bir bütünlük saglamasi amaciyla Battalgazi Belediyesi tarafindan starti verilen 6 sokakta yenileme çalismalari araliksiz devam ediyor.

Battalgazi Sokaklarinda Yenileme Çalismalari Sürüyor
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla Battalgazi’nin kalbi niteligindeki Yeni Hamam Mahallesindeki 6 sokakta starti verilen yenileme çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan Küpçüler, Altinkayisi, Beypinar, Kasap Pazari, Pinarçik ve Sabuncu Sokakta yürütülen çalismalarda 35 bina ve 175 dükkan, estetik bir görünüme kavusacak. Çalismalardan memnun olduklarini anlatan Ramazan Vurmaz isimli esnaf, “Çok güzel bir çalisma oldu. 13 yildir burada esnaflik yapiyorum. Burasi harabe içindeydi. Eskisi ile yenisi arasinda çok fark var. Bayagi güzel bir çalisma oldu. Esnaflarda vatandaslarda çalismalardan bir hayli memnun. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Esnaflardan Saban Altuntop, çalismalara gereken destegi vermeye hazir olduklarini belirterek, ’’Burada 15 yildir esnafim, ilk defa bir çivi çakildigini gördüm. Burada büyük bir düzensizlik vardi. Disaridan gelen misafirlerimiz öncelikle burayi geziyor, alisverislerini yapiyor. Alisveris yaparken tedirgin oluyorlardi. Bizlere soruyorlar. Burasi Sire pazarimi? Buranin Sire pazarina benzer bir hali yok. Inanmiyorlardi. Yapilan bu çalismalarla Sire pazari hak ettigi degere kavustu. Tabelalarimizi da tek tip olursa daha güzel olacak. Bizler elimizden gelen tüm destegi vermeye haziriz’’ dedi.

Çalismalar nedeniyle tesekkür eden Batikan Imik isimli esnaf da, “Ben burada yeni bir esnafim. Battalgazi Belediye Baskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten Battalgazi’yi daha yasanabilir hale getirdi. Kendisi büyük bir özveri ile çalisiyor, sokaklarimiz ise bir düzen aliyor. Baskanimiz, Malatya ve Battalgazi’ye deger katan bir baskan. Bu çalisma sokagimiza canlilikta getirecek” seklinde konustu.

Esnaf Burak Tomo isimli esnaf ise “Battalgazi Belediyemiz güzel bir çalisma ortaya koyuyor. Bu çalismalar buraya yakisan çalismalar. Dünyanin neresinden gelirseniz gelin mutlaka buraya ugrayip gidiyorlar. Müsterilerimiz Sire pazarina yakisan bir görüntünün olmadigini söylüyorlardi. Fakat suanda olumlu tepkiler aliyoruz. Pazarimiz yillar sonra hak ettigi degere kavusuyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA