Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Cumhuriyet Yeniden Dogustur, Saha Kalkistir'

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy; 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Gülsoy mesajinda; “Cumhuriyet yeniden dogustur, saha kalkistir. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çikmak, hepimizin müsterek vazifesidir” dedi.

Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Cumhuriyet Yeniden Dogustur, Saha Kalkistir'
29 Ekim’in egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait oldugunun dünyaya ilan edildigi bir tarih oldugunu ifade eden Gülsoy; Türkiye’nin bulundugu cografya üzerindeki tehditlerin ve yasadigi tüm olumsuzluklarin ancak birlik ve beraberlikle yok edilebileceginin altini çizdi. Baskan Gülsoy, mesajina söyle devam etti;

“Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluga ragmen yüce Türk milletinin ortaya koydugu birlik, beraberlik, inanç ve cesaret neticesinde elde edilen en büyük eserdir. Cumhuriyet yeniden dogustur, saha kalkistir. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çikmak, ülkemizin ve milletimizin gelecegi için çalismak, mücadele etmek, gerektiginde fedakarlikta bulunmak, hepimizin müsterek vazifesidir. Demokrasimizin daha da güçlendigi bir dönemde, Cumhuriyetimizin 99. yilini idrak etmekten büyük bir mutlulugu milletçe yasamaktayiz. Çok agir bedeller ödenerek kazanilmis olan istiklal mücadelesinden sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dedigi Cumhuriyet’in kurulmasi, hiç süphesiz, gelecegimizin en büyük güvencesidir. Atamizin söyledigi gibi, Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare, Cumhuriyet iradesidir. Basta gelecegimizin teminati gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaslarimizin bugünlere nasil gelindigini unutmayarak muasir medeniyet seviyesine ulasmasi için çaba göstermesi kutsal bir görevdir."

Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kilmak için çalismalari araliksiz sürdürdüklerini vurgulayan Gülsoy; “Sahip oldugumuz her seyi Cumhuriyet’e borçluyuz. Dün oldugu gibi bugün yine ayni azim ve kararlilikla milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çikiyor, ülkemizin ve milletimizin gelecegi için çalisiyoruz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, bu topraklari bizlere vatan kilan aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle aniyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA