Bankta Otururken Çocuklarinin Gözü Önünde Öldürülen Kadinin Avukatindan Çarpici Açiklamalar

Çanakkale’de parktaki bankta otururken çocuklarinin gözü önünde ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybeden kadinin avukati Ahmet Uslu, "Hiçbir zaman yolda yürüyemedi, hep ölüm korkusuyla yasadi" dedi.

Bankta Otururken Çocuklarinin Gözü Önünde Öldürülen Kadinin Avukatindan Çarpici Açiklamalar
Olay, dün Çanakkale merkez Barbaros Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta bulunan bankta oturan Ipek Kürsat (36), henüz kimligi bilinmeyen süpheli veya süpheliler tarafindan çocuklarinin gözü önünde silahla vuruldu. Parkta bulunan çocuklar ve yetiskinler panikle etrafa kaçisirken, ihbar üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, agir yaralanan Kürsat’i Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirdi. Ipek Kürsat, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Ölen kadinin kocasinin 10 Ekim 2021 tarihinde bir cinayet isledigi ve hüküm giydigi ögrenildi. Yasanan bu olaydan sonra ölen tarafin yakinlarinin Ipek Kürsat’i tehdit ettigi ve olayin bir kan davasini dönüstügü ileri sürüldü.

Konuyla alakali çarpici açiklamalar yapan Kürsat’in avukati Ahmet Uslu, "Çanakkale, 26 Ekim aksam saatlerinde bir parkta çocuklarinin gözü önünde Ipek Kürsat’in bir katil tarafindan ensesinden vurularak öldürülmesine sahitlik yapti. Çocuklarinin gözünün önünde öldürülen Ipek Kürsat, 10 Ekim 2021 tarihinde kocasinin karismis oldugu bir cinayetten sonra cinayet zanlisi olarak tutuklanmasindan sonra Çanakkale’yi terk ederek Lapseki’ye gitmistir" dedi.

Uslu, "Hiçbir zaman yolda yürüyemedi, hep ölüm korkusuyla yasadi. Çünkü her gün telefonuna gelen tehditler vardi. Ipek Kürsat, her zaman gerekli sikayetleri yapmasina ragmen çocuklarinin gözü önünde parkta öldürüldü" dedi.

Kaynak: İHA