Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'FETÖ Terör Örgütünün Ne Kadar Tehlikeli Bir Örgüt Oldugunu Anlattim'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “FETÖ terör örgütünün ne kadar tehlikeli bir örgüt oldugunu, sadece Türkiye için degil Benin ve bulunduklari tüm ülke için tehdit oldugunu ve kimlerin bu terör örgütünü kullandigini da anlattim” dedi.

Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'FETÖ Terör Örgütünün Ne Kadar Tehlikeli Bir Örgüt Oldugunu Anlattim'
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Afrika turunun son duragi olan Benin’de temaslarini sürdürüyor. Çavusoglu, Benin Disisleri Bakani Aurelien Agbenonci ile ortak basin toplantisinda Benin ile Türkiye iliskilerine degindi. Basbasa ve heyetlerarasi görüsmelerde liderler düzeyinde de karsilikli ziyaretlerin gerçeklesmesi için birlikte çalisilmasi konusunda mutabik kalindigini dile getiren Bakan Çavusoglu, “Savunma sanayii ve güvenlik konusunda is birligimizi nasil güçlendirebilecegimizi degerlendirdik. Elbette ekonomik iliskilerimizi tüm yönleriyle ele alip daha da gelistirmek için atabilecegimiz adimlari konustuk” dedi.

Terör örgütleri konusunun da gündeme geldigini kaydeden Bakan Çavusoglu, “Sevgili dostum Aurelien’e FETÖ terör örgütünün ne kadar tehlikeli bir örgüt oldugunu, sadece Türkiye için degil Benin ve bulunduklari tüm ülke için tehdit oldugunu ve kimlerin bu terör örgütünü kullandigini da anlattim. Dolayisiyla bu konudaki beklentilerimizi de vurguladik” ifadelerini kullandi.

“Türkiye olarak Afrika kitasini, ülkelerini ve halklarini çok seviyoruz”

Türkiye’nin Afrika ülkeleri ve Afrika halklarini çok sevdigini sözlerine ekleyen Bakan Çavusoglu, konusmasini söyle sürdürdü:

“Türkiye olarak Afrika kitasini, ülkelerini ve halklarini çok seviyoruz. Bunu sadece sözlerle ifade etmiyoruz, tüm eylemlerimizde de bunu gösteriyoruz. Afrikali dostlarimiz ve Beninli kardeslerimiz de bunu görüyor ve hissediyor. 2014 yilinda Cotonu’da büyükelçiligimizi açmistik. Karsilikli ziyaretlerimiz gerçeklesti. Önümüzdeki süreçte is birligimizi ve ikili iliskilerimizi daha da gelistirmek için bu ziyareti gerçeklestirdik ama bu son ziyaret olmayacak, karsilikli ziyaret edecegiz. Ilgili diger bakanlarimiz bir araya gelecek, mekanizmalarimiz isleyecek, iliskilerimiz daha da gelisecek.”

“Erdogan ve onun Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu öyle fazla diplomatik konusmaz, her zaman açik sözlü olur”

“Tüm dünya bilir ki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve onun Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu öyle fazla diplomatik konusmaz, her zaman açik sözlü olur, dogrudan konusur” diyen Bakan Çavusoglu, “Sadece siyaseten degil is dünyasi olarak da Benin’e gösterilen ilginin arttigini da görmekten mutluluk duyduk” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’in Afrika ülkelerine ziyaretler yaptigini hatirlatan Çavusoglu, “Su ana kadar 35 civarinda Afrika ülkesini ziyaret etmistir, insallah Benin’i de ziyaret edecektir” dedi.

Kaynak: İHA