Aileler Çagrida Bulunuyor, Anneler Evlat Nöbetine Katilmaya Devam Ediyor

Diyarbakir’da, terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan çocuklari için HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelerin sayisi, iki ailenin daha katilimiyla 318 oldu.

Aileler Çagrida Bulunuyor, Anneler Evlat Nöbetine Katilmaya Devam Ediyor
Terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler, Eylül 2019’da Diyarbakir HDP il baskanligi önünde evlat nöbetine basladi.

Bin 151 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 38 aile, çocuklarina kavustu.

Batman’da, 1992 yilinda 21 yasindayken terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddia edilen Cengiz Eren’in kiz kardesi Emine Eren, agabeyine teslim olmasi için çagrida bulundu. Eren, “Agabeyimi almadan gitmeyecegim. Pisman olsun gelsin. 30 yila yakindir gitti. Agabeyimi teröristlerden istiyorum. Babam, onun hasretiyle öldü. Iki ablam öldü, annem ise yasli ve gözyaslariyla onu bekliyor.” dedi.

Diyarbakir’da 2015 yilinda 13 yasindayken daga kandirilarak götürüldügü ileri sürülen Abdurrahman Dagdeviren’in agabeyi Sehmus Çelebi ise kardesine dönmesi için çagrida bulundu. Agabey Çelebi, “Kardesimi PKK’dan, HDP’den istiyorum. Kardesim ortaokul dördüncü sinifa giderken götürdüler. Kardesimin akli dengesi de yerinde degil. HDP’lilerin çocuklari dagda degil de, benim kardesim niye dagdadir? Onlarin çocuklari Avrupa’da okuyor, benim kardesim dagda aç mi belli degil. Kardesimi istiyorum” ifadelerini kullandi.

Aileler, basin açiklamasindan sonra çadira geçerek diger ailelere dahil oldu.
Kaynak: İHA