TÜGIAD Anadolu'nun Genç Girisimcileriyle Bütünlesiyor
Türkiye’yi uluslararasi arenada temsil etmeye yetkili ilk ve tek genç is insanlari dernegi olan Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD), Anadolu’nun her bir kösesindeki genç girisimci ve is insanlarini çatisi altinda bulusturmak için çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor.

Ankara, Bursa, Çukurova, Ege ve Eskisehir’den sonra Dogu Akdeniz Subesi’ni Kahramanmaras’ta açacaklarini belirten Çevikel, “Yaklasik iki yildir bölgede arastirma yapiyorduk. Milletvekili Mahir Ünal beyin yönlendirmesiyle yolumuz Kahramanmaras ile kesisti. Iyi ki de kesismis. Yaptigimiz görüsmelerde Kahramanmaras’in sahip oldugu kendine özgü kaynaklari, çok iyi egitimli ve basarili genç girisimci gücüyle bölgemiz için en dogru yer olduguna inandik. Buradaki girisimcilerle daha yakin olacak, onlarin dünyaya açilmalarina destek verecegimiz gibi, Kahramanmaras ve çevre illerdeki yatirim imkanlari için de diger bölgelerdeki üyelerimizi harekete geçirecegiz” dedi.
“Güneydogu Anadolu Subesini Kasim ayinda açacagiz”
Kahramanmaras’tan sonra Güneydogu Anadolu subesini de kasim ayinda açacaklarini bildiren Çevikel, ülkemizin her kösesindeki girisimcileri bir çati altinda toplamayi hedeflediklerini söyledi.
TÜGIAD üyelerinin ülke ekonomisinin yüzde 25’ini olusturdugunu belirten Çevikel, “TÜGIAD, G20 Genç Girisimciler Ittifaki’nda (G20 YEA) Türkiye’yi temsil eden tek STK olmasinin yani sira, geçtigimiz dönem Avrupa Genç Girisimciler Konfederasyonu (YES for Europe) Baskanligi’ni üstlendi. Bu dönemde ise Baskan Vekilligini yürütüyoruz. Bununla birlikte Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girisimciyi temsil eden Avrupa Birligi Genç Girisimciler Organizasyonu (JEUNE) Baskan Yardimciligi görevlerini yürütmektedir. 25-28 Ekim tarihleri arasinda Hamburg’da gerçeklestirilecek olan G20 YEA Zirvesi’ne yogun bir sekilde hazirlandik. Böylesine önemli bir etkinlikte ülkemizi temsil edecek olmanin da gururunu yasiyoruz. Üyelerimizin önünü açacak, onlarin yurt içi ve yurt disi pazarlarla daha fazla bulusmalarina olanak saglayacak etkinliklerimizle, üretim, ihracat ve istihdamin artmasina katki saglamayi sürdürecegiz” diye konustu.
“TÜGIAD’in Kahramanmaras’ta sube açmasi çok önemli”
AK Parti TBMM Grup Baskan Vekili ve Kahramanmaras Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaras’in ticaret potansiyelinin yüksek oldugunu aktardi. Gençlerle iyi projeler yürütmenin önemli olduguna deginen Ünal, "Gençlerimizin bir özelligi var. Bizim gençlerimiz islerini burada yapip zamanlarini Istanbul’da geçiriyorlar. Bu sehirde fazla vakit geçirmiyorlar. Bu noktada gençler sehirde çok ciddi degisim trendi olusturdular. Gençlerle sehir arasinda bir bag kurmamiz gerekiyor. Gençler, kendimize ve evimize dönme zamani. Kahramanmaras’ta gençlerimizle çok güzel isler yapacagiz. Bir sehrin marka olabilmesi için insanlari olmasi lazim. Sonra bütün bu markalar toplanir ve sehri markalastirir. Lütfen markalasin” diye konustu.
Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Baskani Sahin Balcioglu’nun, Kahramanmaras’in ekonomik ve kültürel yapisi ile ilgili bilgi vererek, TÜGIAD üyelerini kentte yatirim yapmaya çagirdigi toplantiya AK Parti Kahramanmaras Milletvekilleri Habibe Öçal, Ahmet Özdemir, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve ilçe belediye baskanlari yani sira, bölgedeki genç girisimciler katildi.
TÜGIAD heyeti daha sonra Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi odasi Yönetim Kurulu Baskani Sahin Balcioglu’nu makaminda ziyaret etti.
