Sinop'ta Tefeci Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklama

Sinop’un Ayancik ilçesinde Il Emniyet Müdürlügü tarafindan yürütülen operasyonda, tefecilik yaptigi iddiasiyla yakalanan 3 süpheliden 2’si tutuklandi.

Sinop'ta Tefeci Operasyonu Açiklamasi 2 Tutuklama
Sinop Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ve Ayancik Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan, tefecilik yaptiklari iddia edilen süphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Ayancik ve Erfelek’te tespit edilen 3 ikamette yapilan aramalarda çok sayida dolu ve bos senet, borç bilgilerinin kaydedildigi ajanda ve usb bellek ele geçirildi. Ayrica ikametlerde bulunan ruhsatsiz 1 av tüfegi, 1 pompali tüfek ve 2 tabanca ile çok sayida mermilere de el konuldu. Olayla ilgili F.Ö., Ö.I. ve M.D. emniyette gözaltina alindi.

12 kisinin beyani alindi

Sorusturmada yakalanan 3 süpheliden faizli sekilde ödünç para aldiklari ve yine faizli sekilde geri ödeme yaptiklari ögrenilen 12 vatandasin beyani alindi. Operasyon sonucu yakalanan 3 süpheli sahis, haklarinda hazirlanan tahkikat evraki ile Ayancik Adliyesi’ne sevk edildi. M.D. savcilik tarafindan serbest birakilirken, F.Ö. ve Ö.I. tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Kaynak: İHA