Seçer Açiklamasi 'Siyasi Ayrimciliga, Bölücülüge, Düsmanliga Karsiyim'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, adaletli bir yönetimin, refah ülkesinin ortaya çikmasina neden olacagini belirterek, “Mahkeme kadiya mülk degil. 7 ay sonra seçim var. Biz iktidar olalim, eger bu İçel’i uçurmazsam bu koltugu birakirim" dedi.

Seçer Açiklamasi 'Siyasi Ayrimciliga, Bölücülüge, Düsmanliga Karsiyim'
Seçer, bati ve merkez ilçelerin muhtarlariyla yaptigi ’muhtarlar toplantisi’ni son olarak Tarsus ve Çamliyayla’da görev yapan muhtarlarla gerçeklestirdi. Sözlerine, Toroslarin eteklerinden ova köylere kadar birçok insan tanidigini ama asla ayrimci bir düsünceye sahip olmadigini belirterek baslayan Seçer, “Biz ailemizden ‘bu falanca partili yüz vermeyin, filanca görüsten, filanca mezhepten, filanca köyden’ diye hiç duymadik. Esnaf adamin rizkinda, isinde-gücünde olan adamin siyaseti olur mu? Olmaz. Bizim de hiç olmadi. Bu hayat anlayisimi, siyasete girdikten sonra da devam ettirdim” diye konustu.



“Tarsus’ta son 1,5 yildir hizmet anlaminda ciddi bir hareketlilik var”

Pandeminin ve yasanan ekonomik krizin tesirlerini attiktan sonra son 1,5 yildir Tarsus’a hizmet anlaminda ciddi bir hareketlilik getirdiklerini vurgulayan Baskan Seçer, “Bugüne kadar kullandigimiz yaklasik 1.3 milyon ton asfaltin 217 bin tonu buraya kullanilmis, Çamliyayla hariç. Kent genelinde grup yollarinda yaptigimiz toplam bin 868 kilometre sathi kaplamanin 312 kilometresini yine Tarsus’ta gerçeklestirdik. Simdi Çamliyayla yolunu açiyoruz. Bu arada bizim sorumlulugumuzda olmayan, fakat vatandas magdur olmasin diye yaptigimiz yol çalismalari için de tam 65 milyon lira harcamisiz” ifadelerine yer verdi.

İçel’in 2029 yilina kadar otobüs ihtiyaci olmadigini söyleyen ve Tarsus halki için en yeni otobüslerin hizmete verildigini ifade eden Seçer, “Tarsus’un sokaklari dar ve köy yollari da otobüslere uygun olmadigi için yeni aldigimiz atak otobüslerden 41 adedi burada hizmet veriyor” seklinde konustu.



“Pamukluk Baraji tarim için önemli ama özellikle İçel merkezin içme suyu için çok daha önemli”

Tarsus’ta içme suyu çalismalarinin yapilacagi bölgelerin bilgisini de veren Seçer, Baltali’dan Kargili’ya, Verimli’ye, Karaçerçili’ye, Karsavran’a, Çiçekli’ye, Simithacili’ya kadar olan bölgede içme suyu çalismalari oldugunu, ilerleyen süreçte Berdan’in suyunu tüm dogu ova köylerine, daha sonra batiya vereceklerini ifade etti.

Pamukluk Baraji hayata geçtigi zaman da su fiyatlarinda ucuzlama olacaginin bilgisini aktaran Seçer, “Biz Pamukluk Barajinin içme suyu isale hattinin yapimi için ugrasiyoruz. Pamukluk Baraji tarim için önemli ama özellikle İçel merkezin içme suyu için çok daha önemli” dedi.



“Biz belediyeyiz, biz devletiz, biz halkin ta kendisiyiz”

Atatürk Parkini, Ötüken Vadi Parkini ve Yarenlik Alanini düzenlediklerini, Kültür Parka çok güzel bir proje üzerinde çalistiklarini ve Tarsus Gençlik Kampini çocuklarin eglence mekani haline getirdiklerini kaydeden Seçer, sunlari söyledi: “Gençlik Kampini halka açtik. Otobüs de gönderiyoruz, çocuklarimizin orada yiyecegini, içecegini, ihtiyacini da temin ediyoruz. Her kesimden, her yerden insan gelsin. Bir arada olsunlar. Insanlar bir arada olsun. Biz bir milletiz onu hissetsin, iç içe olsun. Biz belediyeyiz, biz devletiz, biz halkin ta kendisiyiz. Sosyal devlet bu. Simdi o Gençlik Kampini, Gençlik ve Çocuk Kampina çeviriyoruz. Su anda bakima aldik. Çocuklarimizin zaman geçirecegi konseptte çalismalar yapiliyor. Yas almis yurttaslarimiz, emeklilerimiz, kadinlarimiz; halk geliyor, halkin ta kendisi geliyor oraya."

Mezarliklar konusuna da deginen ve Tarsus’un 314, Çamliyayla’nin 43 tane mezarliginin bulundugunu söyleyen Seçer, “Biz bunlari bakima basladik, programa aldik. Bu çalismalari 2023 yilinda çok süratli bir hale getirecegiz. Sucular Mezarligi devreye girdi. Artik Tarsus’un uzun yillar mezarlik ihtiyaci olmayacak” diye konustu.



“Siyasi ayrimciliga, siyasi bölücülüge ve siyasi düsmanliga hepten karsiyim”

Mustafa Kemal Atatürk’ün attigi temellerin saglam oldugunu söyleyen Seçer, adaletin olmadigi yerde hiçbir seyin olamayacaginin altini çizdi. Adaletli bir yönetimin, refah ülkesinin ortaya çikmasina neden olacagini vurgulayan Baskan Seçer, demokrasi ve adaletin olmadigi yerlerde de toplumlarin durumunun yerle yeksan oldugunu belirtti.

Siyasi ayrimciliga, siyasi bölücülüge ve siyasi düsmanliga hepten karsi oldugunu, kendisine oy veren-vermeyen bütün muhtarlarin ve vatandaslarin kardesi oldugunu belirten Seçer, “Ne 3,5 yilda ne de kalan süremde benim insanlara dair nefret söylemimi, kin söylemimi, ayrimcilik söylemimi kimse duymadi ve duymayacak. Çünkü bizim özümüzde, kalbimizde, beynimizde ve terbiyemizde böyle bir sey yok” ifadelerini kullandi.

2023 yili içerisinde Atatürk Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nin kesistigi noktaya, Çamliyayla çikisina Tarsus’un ilk batti-çiktisini yapacaklari müjdesini veren Baskan Seçer, birçok sehirde bu çalismayi Karayollarinin yaptigini hatirlatti. Baskan Seçer, “Mahkeme kadiya mülk degil. 7 ay sonra seçim var. Biz iktidar olalim, eger bu İçel’i uçurmazsam ben bu koltugu birakirim. Bakin bunun tarihini not alin” dedi.

Kaynak: İHA