Mersin'de PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 15 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari

İçel’de terör örgütü PKK/KCK sorusturmasi çerçevesinde, 15 süpheliye yönelik operasyon baslatildi. Sahislardan 5’inin örgütün Suriye uzantisi olan PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdigi belirlenirken, 10’unun da sosyal medya hesaplari üzerinden örgütü övücü, yüceltici ve destekleyici paylasimlar yaptigi tespit edildi.

Mersin'de PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 15 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari
Edinilen bilgiye göre, İçel Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, il genelinde PKK/KCK silahli terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerine yönelik yaptigi çalismalarda, örgütün Suriye uzantisi olan PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri ve faaliyetlerine iliskin fotograflari olan M.M., A.E.S, A.I., S.S. ve S.N.’yi tespit etti.

Ekipler ayrica, Türkiye’nin yurtiçi ve sinir ötesinde yapmis oldugu basarili operasyonlari itibarsizlastirmak ve örgütün yapilarini, mensuplarini, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici ile destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylasim yaptiklari belirlenen A.I., A.S., M.M., F.D., M.A., B.U., G.E., B.Z. R.E. ve G.K. isimli süphelilerine yönelik bu sabah operasyon için dügmeye basti. Özel Harekat ve dron destegiyle 15 adrese es zamanli operasyon düzenleyen ekipler, belirlenen sahislarin adreslerine tek tek girdi. Operasyon sirasinda adreslerin bulundugu sokaklarin giris ve çikislari tutularak, güvenlik önlemi alindi.

Ekiplerin, adreslerde aramalari devam ediyor.
Kaynak: İHA