'Global Kalite Zirvesi' KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'in Katilimiyla Gerçeklesti

“Global Kalite Zirvesi” KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in katilimiyla gerçeklesti. Törende Cumhurbaskani Ersin Tatar’a Diplomasi Basari Ödülü verilirken “Global Kalite Ödülleri” sahiplerini buldu.

'Global Kalite Zirvesi' KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'in Katilimiyla Gerçeklesti
Daha önce Brüksel, Frankfurt, Saraybosna, Belgrad, Paris ve Amsterdam gibi baskentlerde gerçeklesen zirve, bu yil da sanat, siyaset ve is dünyasinin saygin isimlerinin katilimiyla gerçeklesti. Bu yil “Onur Konugu” olarak KKTC Cumhurbaskani Sayin Ersin Tatar’in katildigi Zirve’ye Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskan Yardimcisi Bayram Karaca, Besiktas Kaymakami Önder Bakan ve çok sayida davetli katildi.

Saat 20.00’de baslayan törende ülkenin gelismesine katki saglayan ve inovasyon alaninda çalismalarda bulunan firmalar ve alaninda basarili olan kisi ve kurumlara Global Kalite Ödülleri takdim edildi. Törende Yusuf Güney ve Gökçe Kirgiz ödüllerinin takdiminden sonra sarki söyledi.



“Özellikle Kibris’taki bazi farkli görüsleri savunan her hal ve sartta iste Kibris’la Bir anlasmaya mahkumuz düsüncesini savunanlar karsisinda he zaman siyasette ben biz illa bir anlasmaya mahkum degiliz”

Güney Kibris Rum yönetimi ile illa bir anlasmaya zorunlu olmadiklarini belirten Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Benden evvel bazen gerçekten bizi üzen açiklamalar da yapiliyordu. Özellikle Kibris’taki bazi farkli görüsleri savunan her hal ve sartta iste Kibris’la Bir anlasmaya mahkumuz düsüncesini savunanlar karsisinda her zaman siyasette ben biz illa bir anlasmaya mahkum degiliz. Biz Türkiye’nin destegi ile Dogu Akdeniz’de bir Türk Devleti olan Kibris Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet yasatmak Kibris Türk Halkinin bagimsizligi, özgürlügü, hürriyeti ve onurlu bir sekilde yasamanin bizler için ne kadar önemli oldugunu enerji kaynaklari ile mavi vatanda Dogu Akdeniz’in o denizlerin de ulusal çikarlarimizi korumak ve firhatlari ile göklerde hava sahasinda IHA’lar la SIHA’lar la üstünlügümüzü sürdürebilmek ve dolayisiyla büyük Türkiye ile KKTC birlikte var oldugu bu cografyada ulusal pozisyonumuz, ulusal durusumuz, jeostratejik, jeopolitik ve savunma derinligi bakimindan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin statüsünün her geçen gün daha da yükseldigi ve dolayisiyla yillar evvel verilen mücadelenin Kibris’ta kaybedilen insanlarimizin, sehitlerimizin, ödenen bedellerin, acilarin, gözyaslarinin ve soykirimdan geçirilen Kibris Türk halkinin esas itibari ile direnisinin ne kadar kutsal ve kadim oldugunu ve dolayisiyla Kibris milli davasina hep birlikte sahip çikmanin bizler için bir vatan görevi bir ülke görevi oldugunu hep vurgulayarak bu noktalara kadar geldim” seklinde konustu.

“Rumlarla ortaklik degil ama yan yana yasayan 2 ayri devletin is birligi ile Kuzeydeki devlette elbette bir Türk Devleti olacaktir. Adi da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’dir”

Konusmasina devam eden Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin basta sayin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan her vesileyle artik Kibris’ta yeni dönemin Sayin Cumhurbaskani benim adimi vererek egemen esitlik ve esit ulusal statü bu haklarimizin tescili ile ancak Kibris’ta yeni bir dönemin baslayacagi yani Kibris’ta bir anlasma olacaksa Rumlarla ortaklik degil ama yan yana yasayan 2 ayri devletin is birligi ile Kuzeydeki devlette elbette bir Türk Devleti olacaktir. Adi da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetidir” dedi.

“Dün savunma alaninda kapi kapi gezerken bugün savunma sanayinde Türkiye kapisi sürekli çalinan bir ülke”

Lobin Uluslararasi Danismanlik A.S. Yönetim Kurulu Baskani ve Tüketici Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Fahri Ustaoglu, “Saglik sektöründe gelinen noktayi paylastilar. 1980’li yillarda Türkiye’de bir turistin muayene edilebilmesi büyük bir basariyken artik Türkiye saglik alaninda bir odak noktasi. Dün savunma alaninda kapi kapi gezerken bugün savunma sanayinde Türkiye kapisi sürekli çalinan bir ülke. Dün kendi dogal kaynaklarimizi arayamazken bugün uzaya uydu gönderen bir ülkeyiz. Türkiye yeni yönetim anlayisi ile 2 bin yillik serüveninde bir zirve noktasi yasamakta. Bu bizi gerçekten heyecanlandiriyor. Sayin Cumhurbaskanimizin sen Ali isen ben de Veli’yim diyebilme tavri bize getirdigi o özgüven Kibris Cumhurbaskanimizin Kibris davasinda çalismasi da bizi gerçekten inanilmaz sekilde heyecanlandiriyor. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar Bey’in çalismalarini biz bu cesaret ve sürekli olarak masada kaybeden taraf olmaya alismisken ezilmislige eziklige alismisken bir anda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ni masada savunan gerekirse bagiran gerekirse haklarini arayan bir noktaya getirmis olmasi ve Türkiye’nin de bu noktadaki kayitsiz sartsiz tutumu gerçekten ülkemiz adina gurur vericidir.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA