Sultangazi'de Kuymak Festivaline Vatandaslardan Yogun Ilgi

Trabzon’un sevilen lezzeti kuymak, bu defa Sultangazililer için hazirlandi. Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Trabzonlular Dernegi isbirligiyle düzenlenen 1. Kuymak Festivaline vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Sultangazi'de Kuymak Festivaline Vatandaslardan Yogun Ilgi
Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Trabzonlular Dernegi’nin düzenledigi 1. Kuymak Festivali vatandaslar tarafindan büyük ilgi gösterdi. Trabzon’un meshur yemegi olarak bilinen kuymak, 3 bin kisiye dagitildi. Karadeniz sehirlerinin yöresel ürünleri de etkinlik alaninda kurulan stantlardaki yerini aldi.

“Trabzon’u tarihinden taniyoruz”

Programa katilan Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, “Biz Trabzon’u, Trabzonspor’dan taniyorduk. Trabzon’u tarihinden taniyoruz. Trabzon’u tarihi süreçteki Selçuklu ve Osmanli Devletine ev sahipligindeki rolünden taniyoruz. Kanuni Sultan Selim’i, Yavuz Sultan Selim’i yetistiren ve ev sahipligi yapan sehirden bahsediyoruz. Baligin, kuymagin adresinden bahsediyoruz” dedi.



“Dernek baskanlarimizla birlikte çalisarak bu hizmeti halkimiza sunuyoruz”

Sultangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa Birinci, “Sultangazi Belediyesi olarak bizler ilçemizde faaliyet gösteren yöre derneklerine her yil oldugu gibi bu yilda festival düzenliyoruz. Bugün de Sultangazi Trabzonlular Dernegi’nin her gününde de bir anlami var. Kuymak Festivali olarak basladi.

Sultangazi’de yasayan tüm komsularimizla Karadenizlilerle bugün beraberiz. Burada belediye bütün imkanlarini ortaya koyarak dernek baskanlarimizla birlikte çalisarak bu hizmeti halkimiza sunuyoruz” seklinde konustu.

Vatandaslar kuymaktan tatmak için sirada beklerken, bazi vatandaslar ise horon teperek eglendi.
Kaynak: İHA