YTB Baskani Eren, Hollanda'da Temaslarda Bulundu

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Baskani Abdullah Eren, beraberindeki heyetle Hollanda’da temaslarda bulundu. Heyetin katildigi toplantilar ve ziyaretlerde, ülkede yasayan Türk toplumunun ihtiyaç ve talepleri ele alindi.

YTB Baskani Eren, Hollanda'da Temaslarda Bulundu
Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani Abdullah Eren ve beraberindeki heyet, Hollanda’ya çalisma ziyaretinde bulundu. YTB heyeti, ziyaretleri ve temaslari çerçevesinde Türk toplumunun ihtiyaç ve taleplerinin ele alindigi toplantilar yaparak, is dünyasi, gençlik ve hukukçular ile bulustu. Bunlarin yaninda resmi temaslarda da bulunan heyet, bakimevindeki yaslilarla bir araya geldi. Ilk olarak Hollanda’da farkli is kollarinda basarili çalismalar yürüten girisimcilerle bulusan heyet, ardindan Türk STK temsilcileri ile bir araya gelerek toplumun ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Türk Is Adamlari Dernegi’ne de bir ziyarette bulunuldu. Burada çalismalari yerinde inceleyen YTB Baskani Eren, is dünyasindan turizme, hukuktan egitime birçok farkli alanda örnek çalismalar yürüten is adamlari ile bir araya gelmekten dolayi memnuniyetini ifade etti.

Eren’in bir diger duragi ise Rotterdam’daki Ibn-i Sina Islam Ilkokulu oldu. Burada siniflari ziyaret ederek Türk toplumuna mensup yöneticilerden okulun çalismalari hakkinda bilgiler alan Eren, Corendon firmasi sahibi Atilay Uslu ile de görüstü.

Eren ve beraberindeki heyet, ardindan Hollanda Sosyal Isler ve Istihdam Bakanligi’nda Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Carsten Herstel ile is birligi imkanlarini degerlendirdi. Eren, Tulip Vakfi’nin Türkçe egitmenleriyle da bulusarak, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Ziyaret çerçevesinde Hollanda’da çalismalar yürüten Türk hukukçularla da bir toplanti yapildi. Heyet, daha sonra Hollanda’daki tek Türk bakimevi olan Lale Bakimevi’ni ziyaret edip, bakimevi sakinlerinin ihtiyaçlarina yönelik görüsmeler yapti.

Lahey’de hak ihlallerine dikkat çekildi

YTB Baskani Abdullah Eren ve beraberindeki heyet, Lahey’de Hollanda Ayrimcilik ve Irkçilikla Mücadele Ulusal Koordinatörü Rabin Baldewsingh ile bir toplanti yapti. Isbirligi imkanlarinin degerlendirildigi toplantida, YTB tarafindan her yil hazirlanan diasporamizi hedef alan saldirilar raporu ile ülkelere dair hak ve özgürlükler güncesi paylasildi.

Eren, Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da 1982’den beri hem Türklerin hem de diger toplumlarin ilgisini çeken Amsterdam Gençlerbirligi’ni de ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Eren, son olarak geçmis senelerde YTB’nin egitim, staj, gezi gibi programlarina katilip mezun olan Türk gençleri ile bulustu.
Kaynak: İHA