Türk Egitimcinin Sahibi Oldugu Almanya'daki Üniversitede Mezuniyet Gururu

Türk egitimci Enver Yücel’in sahibi oldugu BAU Global’in egitim agi üyesi olan tek Alman üniversitesi Berlin International Üniversitesi, bu yil altinci kez mezunlarini verdi. Kep atan 134 ögrencinin mezun olma gururuna ve heyecanina ortak olan BAU Global Baskani Enver Yücel, “Dünyanin sorunlariyla yakindan ilgilenen, kavga, dövüsten beslenen degil bir arada olmayi basarabilen bireyler olarak hedefleriniz dogrultusunda hareket edin” dedi.

Türk Egitimcinin Sahibi Oldugu Almanya'daki Üniversitede Mezuniyet Gururu
Alman Egitim Senatosu’ndan alinan akreditasyonlarla 97 farkli ülkeden bine yakin ögrenciye egitim veren Berlin International Üniversitesi, bu yil altinci kez mezunlarini verdi. KINO International’de düzenlenen mezuniyet törenine, Türkiye’nin Berlin Baskonsolosu Rifki Olgun Yücekök, müstesar esi Fulya Yücekök, BAU Global Baskani Enver Yücel, Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari (BUEK) Icra Kurulu Baskani Hüseyin Yücel, Berlin International Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Pögün Zander, Berlin International Üniversitesi CEO’su Turgut Tülü ile çok sayida davetli, ögrenci ve veli katildi.

Açilis konusmasini yapan Rektör Zander, kendileri için çok anlamli ve özel bir gün oldugunu belirterek, “Üniversite olarak kültürümüz, tolerans ve saygi duymaktir. Bu seyahat sizi nereye götürürse götürsün, hedeflerinizden ve amaçlarinizdan sasmayin, üniversiteyle olan iliskinizi devam ettirin. Umut ediyoruz ki, bizim çocuklarimiza geçirdigimiz deneyimler ve egitim, bundan sonraki yasamlarinda da kendilerini tanimalarina yardimci olacaktir” dedi.



"Egitimde degisimin öncüsü olmaya adayiz"

Dereceye giren ögrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardindan kürsüye çikan BAU Global Baskani Enver Yücel, 8 yil önce Berlin International Üniversitesi’ni kurduklarini hatirlatarak, “Bu üniversiteyi kurdugumuzda bize inanmayanlar oldu. Berlin gibi Avrupa’nin önemli egitim merkezlerinden birinde var olmak, kendimizi ispatlamak istedik, inandik ve bu günlere geldik. Berlin International Üniversitesi, BAU Global’in bir üyesi. Bunun disinda ABD, Batum, Ingiltere, Istanbul ve Kibris’ta da üniversitelerimiz var. Büyük bir ag oldugumuzu bilmenizi isterim. Gücümüzü kendimizden ve akildan aliyoruz. Bundan böyle yüksek ögretimin degismesi lazim. Her alanda degisimler yasanirken, egitim alaninda degisimler yasanmali. Biz de egitimde degisimin öncüsü olmaya adayiz. Bunun basarilarini da görüyoruz. Bahçesehir Üniversitemiz, geçen açiklanan verilere göre, dünyada 374. oldu. Bu bizim öncülügümüzün neyi ifade etmekte oldugunu göstermekte. Berlin International Üniversitesi’nde özellikle uygulama alaninda yaptiklarimiz, bilim ve teknoloji disina çikmayisimiz, ne kadar dogru yolda oldugumuzu göstermektedir. Su an, 60 bine yakin üniversite mezunumuz var. Avrupa’nin en köklü egitim kurumlarindan biriyiz, Sorumlulugumuz çok fazla ve attigimiz her adimi saglam atmak istiyoruz” dedi.



"Asla pes etmeyin"

Üniversitelerin mezunlarla büyüyüp yüceldigini ve kendileriyle olan iliskilerini bundan sonra da devam ettirmesi gerektigini söyleyen Yücel, “Dünyanin neresinde olursa olsun hepinize kapimiz açik. Sizler simdi mezun oluyorsunuz. Ya is kuracaksiniz ya da akademi de kalacaksiniz. Ne yaparsaniz yapin, tikandiginiz, tökezlediginiz noktalar olabilir. Yere düsebilirsiniz, sakin ola asla pes etmeyin, devam edin. Yere düsmeyi aliskanlik haline getirmeyin, ayaga kalkmasini bilin, bilim ve teknoloji disina çikmayin” seklinde ögütlerde bulundu.

"Dünyanin sorunlarina duyarsiz kalmayin"

Enver Yücel konusmasinin sonunda, “Dünya degisiyor. Iklim degisikligi, enerji krizi gibi problemleri çok. Sakin, beni ilgilendirmez demeyin. O sizi ilgilendirir. Dünya artik bir avuç oldu. Bakin, yani basimizda Rusya Ukrayna savasi bizi nasil etkiliyor, enerji krizine neden oluyor. Dünyanin sorunlarina duyarsiz kalmayin ilgilenin. Ayrica hiçbir zaman bir irkin, bir kültürün birbirine üstünlügünü anlatmayin. Medeniyetler insanlik içindir, hepsini sevin, birlikte yasam kültürünü savunun. Kavga, dövüsten beslenen degil bir arada olmayi basarabilen bireyler olarak hedefleriniz dogrultusunda hareket edin” diye konustu.

Konusmalarin ardindan 134 mezun havaya kep atarak, yeni yasamlarina “Merhaba” dedi.

Kaynak: İHA