Gaziantep'te Soguk Hava Bere Saticilarinin Yüzünü Güldürüyor

Tüm yurtta oldugu gibi Güneydogu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep’te de etkili olan soguk hava, atki, bere ve eldiven saticilarinin yüzünü güldürüyor.

Gaziantep'te Soguk Hava Bere Saticilarinin Yüzünü Güldürüyor
Havalarin aniden sogumasina karsi vatandaslar, bere, atki ve eldiven satin almak için çarsi pazara akin ediyor. Soguk havalara hazirliksiz yakalanmak istemeyen vatandaslar, bere, atki ve eldiven saticilarinin yüzünü güldürdü. Kis mevsimi öncesinde bere, atki ve eldiven takimlarinin fiyatlari ise 100 ile 200 TL arasinda degisiyor.

“Insanlarimiz ne zaman üsürse o zaman ürünleri talep ediyorlar”

Satislardan memnun oldugunu belirten is yeri sahibi Mehmet Murat Horozoglu, satislarin arttigini kaydederek, “30 yildir bu isletmenin yöneticiligini yapiyorum. Sezonumuz henüz tam olarak açilmis degil, havalarin bu sekilde iliman gitmesi sektörümüzü çok etkiliyor. Geçen yilda keza öyleydi, fiyat araliginda ise geçen yila nispeten biz fiyatlarimizi çok cüzi karlarla asagida tutmaya çalisiyoruz. Geçen sene 10 liraya olan ürünleri bu yil 12 liradan satma çabasi içerisindeyiz. Insallah havalar soguyunca islerimiz daha da iyi olacak diye düsünüyoruz. Müsterilerimiz genellikle çocuklari için öncelikli olarak atki, bere ve eldiven takimi istiyorlar” diye konustu.



“Müsterilerimizin büyük bir kismini kendi evinde örgü örmeye yönlendiriyor”

Birçok kisinin örgü örmeye yöneldigini de ifade eden Horozoglu, “Bu yil normal araliktaki bir atki, bere, eldiven takimi fiyati perakendede 100 TL’nin altinda fiyati bulmak söz konusu degildir. Daha üst bir kaliteli ürünü de 150-200 TL bandinda alabilecekler. Haliyle bu müsterilerimizin büyük bir kismini kendi evinde örgü örmeye yönlendiriyor. Biz genellikle motosiklet kullanan kuryeci kardeslerimize veya normal vatandaslarimiza eldiven hususunda destek veriyoruz. Onlar genellikle eldivenlerini bizlerden temin ediyorlar. Toptan agirlikli çalisiyoruz biz, satislarimizin genel bölümünü Irak, Suriye teskil ediyor bunun disinda Filistin, Lübnan, Misir, Cezair, Fas ve buna benzer ülkelere de yazlik ve kislik olarak ürün gönderiyoruz. Iç piyasada hareketlilik havalarin sogumasina endeksli, havalar ne zaman sogursa insanlarimiz ne zaman üsürse o zaman ürünleri talep ediyorlar. O zaman da büyük bir yogunluk oluyor. Bazen müsterilerimize yetisemez hale geliyoruz, oda isimizin ayri bir zevki ve güzelligidir. Gaziantepli vatandaslarimiz kisin basinda havalarin daha çok sogumasinda Antep tabiriyle ‘Ayazin çiktigi vakit’ kafalari, burunlari ve elleri üsüdügünde akillarina gelen ilk sey, bere, atli ve eldivendir” diye konustu.

Kaynak: İHA