Eyüpsultan'da Çikan Yanginda Iki Gecekondu Kül Oldu

Istanbul Eyüpsultan’da bir gecekonduda çikan yangin kisa süre içerisinde büyüyerek bitisigindeki gecekonduya siçradi. Çikan yanginda iki gecekondu kül olarak kullanilamaz hale gelirken, sans eseri ölen ya da yaralanan olmadi.

Eyüpsultan'da Çikan Yanginda Iki Gecekondu Kül Oldu
Yangin, sabah saatlerinde Eyüpsultan Çirçir Mahallesi Leylak Sokakta bulunan bir gecekonduda çikti. Iddiaya göre, gecekonduda tek basina yasayan bir kisinin isinmak için yaktigi sobadan çikan yangin kisa sürede büyüdü. Yangini fark eden sahis, komsularina seslenerek yardim istedi. Gecekondudan alevlerin yükseldigini gören komsular, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu esnada yangin yan tarafta bulunan diger gecekonduya siçradi. Yanginin kendi gecekondularina siçradigini gören ev halki kendini disari atti. Itfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucu iki gecekondudaki yangin söndürüldü. Gece kondular küle dönerken, sans eseri ölen yada yaralanan olmadi.

“Allah rizasi için bize yardim etsinler”

Gecekondusu yanan Ali Kiziltas, “Bu sabah imdat diye bagirdi. Çiktim, baktim çatidan alev çikiyor. Kendi de evi çöple doldurmus. Yaz - kis soba yakiyordu. Sokaktan çöp doldurup getiriyordu. Biz defalarca belediyeye basvurduk bu adam böyle yapiyor diye bizi rahatsiz ediyor diye. Kimse ilgilenmedi alin size sonuç. Ölü yok esyalarimiz yandi. Belediye baskanlarimiza sesleniyorum disarda kaldik. Allah rizasi için bize yardim etsinler” dedi.

Iki gecekondunun yandigi anlar vatandaslarin cep telefonu kamerasina yansidi. Yanginin çikis nedeni arastiriliyor.
Kaynak: İHA