Emekli Evi Üyelerine Kalp Sagligi Semineri

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Toroslar Sosyal Yasam Merkezi Emekli Evi’nden faydalanan üyelere yönelik kalp sagligi semineri düzenlendi.

Emekli Evi Üyelerine Kalp Sagligi Semineri
Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan organize edilen seminerde, özel bir hastanede görev yapan Kardiyoloji Uzman Doktoru Mine Durukan Saygin ‘kalbe iyi bakmanin sirlari’ baslikli bilgiler verdi. Kalp sagligi ve kalp hastaliklarindan korunma yollarinin anlatildigi seminerde, saglikli beslenme önerileri de verildi.



Kalp krizinin nedenleri ve korunma yollari anlatildi

Kalp krizinin neden olabilecegi sebepler ile ilgili bilgiler paylasarak sunumuna baslayan Saygin, ölüm nedenlerinde kalp krizinin 1. sirada yer aldigini söyledi.

Genetik yatkinlik, yüksek tansiyon, kolesterol, trigliserid, diyabet, sigara, obezite ve asiri kilo gibi birçok faktörün kalp krizine neden olabileceginin altini çizen Saygin, korunma yollarini da anlatti.

Sebze agirlikli beslenme tarzi olan Akdeniz diyetinin yani sira, stresi en aza indirmenin, uyku düzeninin saglanmasinin ve paketli gidalar tüketilmemesinin önemli oldugunu vurgulayan Saygin, son olarak kalp ve damar hastaliklarinda cinsiyete göre risk oranlarini paylasti.

Saygin’in yani sira Beslenme ve Diyet Uzmani Müge Seren Süslü de saglikli bir yasam için beslenme önerilerini siraladi. Seminerin sonunda yas almislar merak ettikleri sorulari sordular.
Kaynak: İHA