Afyonkarahisar'in Bulgurlarinin Lezzeti Bu Tas Degirmenden Geliyor

Afyonkarahisar’da kerpiç evinin alt katinda 52 yildir esiyle birlikte degirmen isleten 82 yasindaki Osman Özkara, bulgur isleyip günde 800 ile bin TL kazaniyor.

Afyonkarahisar'in Bulgurlarinin Lezzeti Bu Tas Degirmenden Geliyor
Iscehisar ilçesine bagli Seydiler kasabasinda 52 yil önce 80 kilometre ötedeki degirmene bulgur ve un ögütmeye giden Osman ve Latife Özkara çifti, gidis ve gelisin at arabalari ile 2 gün sürmesi üzerine kasabada bir degirmen yaptirmaya karar verdi. Kasabasina kurdugu tas degirmende 52 yildir bulgur yapan ve köpek unu ögüten Osman Özkara, Afyonkarahisar’in hemen hemen birçok köyünden kendisine bulgur ve köpek unu ögütmeye gelenlerin oldugunu söyledi.

Günlük 800 ile bin TL arasinda kazanan Özkara, parasi olmayanlardan ise ücret almiyor.

“Burada ögütülen bulgurlar tamamen dogal”

Bulgurlarin tas degirmende tamamen dogal ögütüldügünü kaydeden Özkara, degirmeni esi Latife Öz kara ile birlikte islettigini söyledi.

Özkara, “Burada ögütülen bulgurlar tamamen dogal. Bazen binde bir günlük bin lira kazaniyorum. Bugün iyiydi çok sükür. Bugün 800 lira falan kazandim. Bal satan parmagini yalar. Ben öldükten sonra bu isi yapacak kimse yok. Iki oglum var, gelmezler de etmezler de. 40 köyden buraya bulgur ve köpek unu yaptirmaya gelirler. Bunlar tamamen dogal. Çogu bulguru tam kaynatmiyor. Kazanlarla kaynatanlar güzel kaynatir. Sonra kuruturlar, tasini ayiklarlar ve burada çektirirler. Bu bulgurlar daha lezzetli olur” diye konustu.

Kaynak: İHA