Türk Ve Azeri Sehit Anneleri Sanliurfa'da Bulustu

Azerbaycan ve Ermenistan arasinda baslayan Daglik Karabag Savasi’nin ilk sehidi olan Pilot Binbasi Abbas Kasimov’un ailesi, "Kardes Aile" projesi çerçevesinde Türkiye’ye geldi. Sanliurfa’da sehit Hüseyin Koroç’un ailesiyle bir araya gelen Kasimov ailesi acilarini paylasti, bulusmada duygu dolu anlar yasandi.

Türk Ve Azeri Sehit Anneleri Sanliurfa'da Bulustu
Azerbaycan’da yasayan Türk is adami Hüseyin Büyükfirat tarafindan hayata geçirilen "Kardes Aile" projesi çerçevesinde Türk ve Azeri sehit aileleri bir araya gelmeye devam ediyor. Proje çerçevesinde Azerbaycan-Ermenistan savasinda sehit olan Pilot Binbasi Abbas Kasimov’un ailesi Sanliurfa’ya geldi. Üç gündür kentte Haliliye Belediyesinin ev sahipliginde misafir edilen aile ilk olarak Sehit Hüseyin Koroç’un ailesini evinde ziyaret etti. Sehit Kasimov’un annesi Kifayet Kasimova, esi Siddige Kasimova, oglu Ali Riza ve Hüseyin Kasimov, sehit Hüseyin Koroç’un annesi ve kardesleri tarafindan evde karsilandi. Türk ve Azeri bayragini açan her iki sehidin annesi, birbirlerine sarilarak acilarini paylasti. Sehit anneleri, ogullarinin nerede ve nasil sehit olduklarini birbirlerini anlatti, zaman zaman duygu dolu anlar yasandi.

Oglunun nasil sehit oldugunu Sanliurfali sehit Hüseyin Koroç’un annesine anlatan anne Kifayet Kasimova, zaman zaman gözyaslarina hakim olamadi. Kiyafet Kasimova, “Ben Azerbaycan’dan geldim. Sehit Pilot Abbas Kasimov’un annesiyim. Kardes ülkeye beni getirdiler, sag olsunlar. Geldim burada sehit Hüseyin Koroç’un ailesini ziyaret ettim. Ben bilirim ki benim çektigimi onlar da çekiyor. Balalarimiz vatan yolunda gidiyor. Vatan sag olsun, bayragimiz sag olsun, tesekkür ediyoruz. Topragimiz için vatanimiz için sükür ediyoruz. Allah analara sabir versin. Benim cigerim yaniyor. Ben bilirim ki Fatma anne de benim gibi yüregi yanir. Ona sabir dilemeye geldim ona teselli vermeye geldim Bizim borcumuzdu birbirimize dayanarak durmak. Yine de Allah bize sabir versin. Kardesligimizi bölmesin her daim kardes olalim. Bayragimiz sag olsun milletimiz sag olsun Sehit unutursa Sehit ölür Sehit yasiyor Sehit ne vakit kapisi açilmazsa o zaman ölür. Ben eminim ki Türk devleti, Azerbaycan devleti, sehitlerini asla unutmayacaktir" dedi.

Anne Fatma Koroç, ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek, "Allah razi olsun. Onlarin da sehidi var bizim de sehidimiz var. Allah razi olsun bizi ziyarete geldiler. Sehitlerimizin mekanlari cennet olsun insallah. Sehitler ölmez vatan bölünmez insallah" seklinde konustu.

Kasomov ailesi, sirasiyla Sanliurfa Valiligi, Aile Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, Sehit Aileler Dernek Baskanligi, Il Emniyet Müdürlügü, Sanliurfa 20. Zirhli Tugay Komutanligi ve Il Jandarma Komutanligini da ziyaret etti. Valilik ziyaretinde, aile üyelerine Vali Salih Ayhan tarafindan Türk bayragi ile çesitli hediyeler takdim edildi, sehit askerin iki çocuguna da altin takildi.

Sanliurfa’nin tarihi ve turistik mekanlarindan Balikligöl ve Göbeklitepe’yi de gezen Kasimov ailesi, Türkiye ve Azerbaycan kardesliginin daim olmasi temennisinde bulundu. Projede emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA