MHP'li Yalçin Açiklamasi 'Zillet Ittifaki Ülkeye Yarar Saglamayan Çok Zararli Bir Ittifak Haline Geldi'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teskilat Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. E. Semih Yalçin, Millet Ittifaki’ni zillet ittifaki olarak nitelendirerek, "Zillet ittifaki ülkeye yarar saglamayan çok zararli bir ittifak haline geldi" dedi.

MHP'li Yalçin Açiklamasi 'Zillet Ittifaki Ülkeye Yarar Saglamayan Çok Zararli Bir Ittifak Haline Geldi'


MHP önümüzdeki yil Haziran ayinda yapilacak olan genel seçim hazirliklarini araliksiz olarak sürdürmeye devam ediyor. Seçim çalismalari çerçevesinde illerde mitingler düzenleyen MHP, 6’inci mitingini 23 Ekim Pazar günü Manisa’da genis katilimla gerçeklestirecek. Gerçeklestirilecek miting öncesi çevre illeri ziyaret eden MHP Teskilat Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. E. Semih Yalçin, partisinin Aydin Il Teskilati’ni ziyaret ederek il ve ilçe yöneticileri ile partililerle bulustu. Ziyarette açiklamalarda bulunan Semih Yalçin, MHP’nin bir yildan uzun bir süre önce sahaya indigini ve 2023 seçim çalismalarini çok erken bir tarihte baslattigini ifade ederek, "Özellikle geçtigimiz yil 4 Eylül’den itibaren partimiz öncelikle bölge toplantilarini ve sonrasinda il toplantilarini gerçeklestirdi. Hemen arkasindan da tüm Türkiye’yi taramak suretiyle ilçeleri tek tek ziyaret ettik. Ilçe Ilçe Anadolu Aydinlatma ve Anlatma Toplantilari sekli ile bir konsept, bir anlam yükledigimiz bu ziyaretlerimizde 966 ilçeye ulasildi ki bu da Türkiye için çok ciddi bir rakam. Bunun hemen arkasindan da 8 Ekim 2022 tarihinde de Köyüm Benim Sohbet Toplantilari adi altinda yeni bir çalisma planlandi. Bu planlamaya göre köylerimiz ziyaret edilerek ’milletin efendisi’ olarak adlandirdigimiz köylülerimiz ile hem siyaset konusacagiz, hem gündemi konusacagiz hem de onlarin dertlerini dinleyecegiz. Biz de MHP olarak Cumhur Ittifaki anlayisi içerisinde neler yapmaya çalistigimizi, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin yasatilmasi adina nasil tedbirler almamiz gerektigini izah edecegiz. Böylelikle MHP Haziran 2023 seçimlerine kadar çalismalarini araliksiz olarak sürdürecek" dedi.



"23 Ekim Pazar Günü Manisa’da genis katilimli miting düzenlenecek"

Seçim çalismalari çerçevesinde miting programlarini planlamalari yaptiklarini ve basta Sivas olmak üzere; Bursa, Kayseri, Erzurum ve Konya’da birbirinden güzel anlamli 5 büyük mitingi açik hava toplantisi sekliyle gerçeklestirdiklerini kaydeden MHP Genel Baskan Yardimcisi Yalçin, "Partililerimiz ve halkimiz ile bir araya geldi. Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli bey MHP’nin istikametinin ne oldugunu, seçime dogru gidiste ne yapmaya çalistigini ilk elden izah etti. Bundan sonraki programlarimizda da bu çabamiz sürecek. Bugün burada olmamizin sebebi Pazar günü Manisa’da gerçeklestirecegimizi 6’nci büyük mitinge katilim saglamak üzere hazirlanan arkadaslarimizi yerinde ziyaret etmek, onlarin çalismalarina eslik etmektir. Gün boyu gerek Usak, gerekse Denizli illerimize ugrayarak teskilatlarimizin yapmis olduklari çalismalari inceledik. Degerli arkadaslarimiz Pazar gününe hazir haldeler ve hep birlikte Manisa’ya geçip partimizin genel baskani Bahçeli beyi orada bekleyecegiz" diye konustu.



Konusmasinin sonunda Millet Ittifak’ini ’zillet ittifaki’ olarak nitelendiren Yalçin, sunlari kaydetti:

"MHP’nin gerek yönetici kadrosu, gerekse illerimizdeki basta il baskanindan tutun teskilatin her kademesindeki degerli arkadaslarimiz, Cumhur Ittifaki anlayisinin nereye ve ne sekilde hitap ettigini vatandaslarimiza izah etmeye çalisiyorlar. Bunu yaparken de tabi ki zillet ittifakinin içine düstügü o sefilligi anlatiyorlar. Artik bu ittifak ülkeye fayda saglamayan çok zararli bir ittifak haline gelmistir. Bunlari vatandaslarimiza anlatiyoruz, anlatmaya da devam edecegiz."

MHP Teskilat Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. E. Semih Yalçin’i Il Baskani Haluk Alicik ve Efeler Ilçe Baskani Ahmet Baskin ile yönetim kurulu üyeleri karsilarken, ziyarette MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyeleri Deniz Depboylu ve Burak Pehlivan da hazir bulundu.
Kaynak: İHA