Karaman'daki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayisi 14'E Yükseldi

Karaman’da 2 ayri suç örgütlerine yönelik düzenlenen safak operasyonunda gözaltina alinan 37 süpheliden 4’ü daha tutuklandi. Dün tutuklanan 10 kisiyle birlikte tutuklu sayisi 14’e yükseldi.

Karaman'daki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayisi 14'E Yükseldi


Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, çikar amaçli silahli suç örgütü kurduklari iddiasiyla gözaltina alinan 37 süpheliden son 7 kisinin de emniyetteki islemleri tamamlandi. Polisin genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye sevk edilen süphelilerden B.A.Ü., B.K., V.Ü. ve I.Ü. çikarildiklari mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapali Cezaevi’ne gönderildi. Diger zanlilar M.Y. ve H.K. adli kontrolle Ö.K.’de yurt disina çikma yasagi getirilerek serbest birakildi. 2 firarinin de yakalanmasina çalisildigi ögrenildi.

Karaman Il Emniyet Müdürlügünce 18 Ekim’de özel harekat timlerinin de katildigi 500 polisle düzenlenen operasyonda, "kasten öldürme, kasten yaralama, yagma, tefecilik, mala zarar verme, silahli tehdit, hakaret" gibi suçlara karistiklari ileri sürülen, iki ayri organize suç örgütünün üyesi 39 süpheliden 37’sini gözaltina alinmis, 2 zanliya da adreslerinde ulasilamamisti. Süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda da 12 adet tabanca, 12 adet tüfek, 612 adet mermi, 15 adet kiliç, kama, balta, 532 adet sentetik hap, 25 gram esrar ile çok sayida çek ve senet ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA