Birlik Saglik Sen Genel Baskani Dogruyol'dan Türk Tabipler Birligine PKK Tepkisi

Birlik Saglik Sen Genel Baskani Ahmet Dogruyol, Türk Tabipler Birligi Baskani Dr. Sebnem Korur Fincanci’nin terör örgütü PKK ile ilgili paylasimina tepki gösterdi.

Birlik Saglik Sen Genel Baskani Dogruyol'dan Türk Tabipler Birligine PKK Tepkisi
Türk Tabipler Birligi (TBB) Baskani Sebnem Korur Fincanci’nin bir medya kurulusuna yaptigi açiklamada, Türk Silahli Kuvvetlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik kimyasal silah kullandigi iddiasina tepkiler sürüyor. Korur Fincanci’nin açiklamalarina bir tepki de Birlik Saglik Sen Genel Baskani Ahmet Dogruyol’dan geldi. Dogruyol, suçlamalarin kabul edilemez oldugunu söyleyerek, bu açiklamalarin orduya düsmanlik oldugunu belirtti.



"Türk ordusuna düsmanlik, düsmana askerliktir"

Sebnem Korur Fincanci’nin açiklamalarina yönelik konusan Ahmet Dogruyol, "TTB Baskani ve Adli Tip Uzmani Doktor Sebnem Korur Fincanci’nin, PKK’nin propaganda yayin kurulusu gibi çalisan Medya Haber’de yaptigi TSK’nin Kürdistan bölgesi topraklarinda PKK’lilara karsi kimyasal silah kullanildigi iddialari ordumuza düsmanliktir. Son zamanlarda terör örgütüne karsi yapilan mücadelede önemli kayiplar veren teröristlerin kayiplarini hazmedemeyen ülke içindeki avenelerinin Türk Silahli Kuvvetlerimize adeta uluslararasi kuruluslara sikayet eder tarzda yaptigi açiklamalar devletimize, milletimize ihanettir" açiklamasinda bulundu.

"Odaniza sahip çikin"

Açiklamasinda tabiplere de seslenen Ahmet Dogruyol, TTB seçimlerinde tüm tabiplerin oy vermesi gerektigini vurguladi. Dogruyol, "Yaklasik 40 yildir terörle mücadele eden bu milletin, 20 yasindaki gencecik askerleri sehit olurken, terörün etkili oldugu vatan topraklarimizda, doktorumuz, hemsiremiz, ögretmenimiz ve o bölgemizde yasayan vatandaslarimiz, hatta besikteki bebeklerimiz katledilirken sessiz kalanlarin terör kan kaybedince askerimizi suçlamalari kabul edilemez. Birinci Dünya Savasi, Çanakkale Zaferi ve Izmir’in isgalinde karsi bir isyan hareketi olan 14 Mart ruhundan yoksun, 1921’de ögrencileri sehit oldugu için mezun veremeyen Tibbiyelilerin kemiklerini sizlatan söz konusu açiklamanin mutlaka karsiligi olmalidir. Askerimizin terörle mücadelesinin, sadece terör örgütlerini degil, terör örgütlerinin destekçilerini de rahatsiz ettigi ortadadir. Tüm tabiplerimize sesleniyoruz; odaniza sahip çikin. Seçim zamanlarinda devletine milletine sahip çikan tabip arkadaslarimiza yönetime getirmek için oy kullanmaya gidin. Gidin ki meydan birilerine kalmasin" dedi.

Kaynak: İHA