Bakan Koca, Yarali Madencilerin Saglik Durumlariyla Ilgili Bilgi Verdi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde tedavi gören madencilerin saglik durumlariyla ilgili ailelerine isim isim detayli bilgiler vererek geçmis olsun dileklerini iletti.

Bakan Koca, Yarali Madencilerin Saglik Durumlariyla Ilgili Bilgi Verdi
Saglik Bakani Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Istanbul’da tedavileri süren 6 madenciyi gün içerisinde ziyaret etti. Bakan Koca, daha sonra ailelere isim isim yarali madencilerin saglik durumlariyla ilgili detayli bilgiler verdi.

Ailelere bilgiler aktaran Saglik Bakani Koca, “Rabbim benzer acilari milletimize insallah bir daha yasatmasin. Bakan arkadaslarimizla birlikte hastalarimizi da görmüs olduk. En son Ibrahim’i gördük. Ibrahim yürüyebiliyor, ayakta ciddi bir sorunu yok görünüyor. Diger 5 hastamiz ise arkadaslar günübirlik bize bilgiyi veriyorlar. 2 hastamiz Ayhan ile Remzi solunum cihazinda, Ayhan’in durumu bastan daha kritikti, simdi daha iyi kendisiyle konustuk. Bilinci yerinde olayin nasil oldugunu biliyor, anlatiyor. Genel durumu iyiye gidiyor. Ama yaniklari fazla oldugu için su dönemde basta hemodinamik açidan sorunlar karsimiza çikar, o dönemi atlattik. Bundan sonraki süreç enfeksiyon dönemi olarak karsimiza çikacak. O anlamda simdi Ayhan’in daha iyi oldugunu görüyoruz. Remzi ile de epey konustuk. Remzi bayagi konusuyor. Remzi’nin durumu oldukça iyi, besleniyor, genel durumu iyi. Ayhan su istedi, ama su dönemde daha çok damardan su ihtiyacini gidermeye çalisiyorlar. Taner’in durumu bastan agirdi. Kalbi 20 dakika kadar canlandirma sonrasinda geriye dönmüstü. Taner’in durumu su an en ciddi olan, bastan itibaren öyleydi. O ciddiyetini koruyor. Ama su an genel durumu hemodinamik açidan idrar çikisi, genel anlamda stabil giden, daha kötüye degil, ama daha kritik dönemde. Bundan sonrasi için enfeksiyon, buna bagli olarak septik sok tablolari ile mücadele etmemiz gerekiyor. Izzet’in genel durumu solunum cihazina bagli ve kritik durumunu koruyor. Stabil olmakla birlikte ciddi olan hastalarimizdan Taner’den sonra ikinci kritik olan hastamiz. Ama su an stabil. Birde Erol, o da solunum cihazina bagli, Erol’unda durumu stabil ciddiyetini koruyor. Arkadaslar yogun bir gayret içindeler, size de anlatiyorlar. Özellikle sadece bir iki hocamiz degil, bu hastalarda hem yogun bakim hocasi, hem enfeksiyon hocasi, hem anestezi hocasi hem de yanikla ilgili cerrah arkadaslar hem plastik cerrah arkadaslar hem hastanenin hem de yetkin olarak gördügümüz bildigimiz arkadaslari sürece dahil ettik. Sadece Çam ve Sakura’daki hocalarimiz devrede degil, elimizden gelen neyse onu yapma çaba ve gayreti içindeyiz. Hastalarin tek tek üzerinde durarak, kapatilma öncesi durumlari dahil olmak üzere görsellerden degerlendirmis olacaklar. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Insallah tez elden sevdiklerine bütün kardesim ulasir diye temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA