Bakan Ersoy Açiklamasi 'Gelecek Kusaklara Basucu Kitabi Olarak Kalmasi Bizim Açimizdan Çok Çok Önemli'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyetimizin 100. Yilina Armagan Yayin Projeleri Tanitim Toplantisinda yaptigi konusmada, “Gelecek kusaklara basucu kitabi olarak kalmasi bizim açimizdan çok çok önemli. Hazirlanan eserlerin kütüphanelerde olmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.



Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yilina Armagan Yayin Projeleri Tanitim Toplantisi”na katildi.

Bakan Ersoy’a konusmasina baslamadan önce Türk Kültürüne Hizmet Vakfi Baskani Serafettin Yilmaz tarafindan kendi yazmis oldugu atlas hediye edildi. Bakan Ersoy, konusmasinin genelinde gelecek nesillere bilgi aktarimi konusunda bu ortaya çikarilan eserlerin oldukça önemli oldugundan bahsetti.

“Gelecek kusaklara basucu kitabi olarak kalmasi bizim açimizdan çok çok önemli”

Toplantida konusma yapan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Kendisi bir yil önce beni ziyaret etmisti. Proje konusunda bilgilendirdiler. Gerçekten bende okul yillarimi hatirladigim zaman bu eksikligi fark ettim aninda. Tamam hocam çok dogru bir çalisma, gelecek nesillerin çok dogru bilgilendirilmesi ve yetistirilmesi için çok dogru bir çalisma. O açidan biz bunu hemen yapalim dedim. Artik kitabimiz basildi dagitima da baslanacak. Aslinda bu kitap olarak düsünülmüyor. Dijital olarak bütün kopyalarinda dagitilmasi ve literatüre girmesi gerekiyor. Bundan sonra da referans kitap olarak anilmasi bizim için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100 yilina armagan projeler basligi altinda hazirlanan 14 cilt eseri kiymetli bir armagan olarak degerlendirdim. Projenin birinci asamasi kapsaminda hazirlanan birer ciltlik Türk Devletleri Tarih ve Kültür Atlasi, Türk Devletleri Tarih Atlasi ve Çagdisi yabancilarin gözünden Fatih Sultan Mehmet ile 5 ciltlik Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Türk Büyügü ve 6 ciltlik kültürümüzün temelini olusturan degerli insanlarimizin biyografileri eminim önemli bir basucu kitabi olacaktir. Gelecek kusaklara basucu kitabi olarak kalmasi bizim açimizdan çok çok önemli. Hazirlanan eserlerin kütüphanelerde olmasi gerektigini düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA